İLK kez konuşan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, "Böyle görev tevdi edildi. İnşallah Allah utandırmaz. Başarılı olmaya çalışacağız. İstanbul halkının huzurunu, güvenliğini, mutluluğunu sağlamaya gayret edeceğiz" dedi.

Vali Hüseyin Avni Mutlu ile saatler süren görüşmelerin ardından yeni İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok makamından gece geç saatlerde ayrıldı. Altınok, emniyetten ayrılacağı sırada kendisini bekleyen gazetecilere açıklamalarda bulundu. "BAŞARILI OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

Altınok, "Böyle bir görev tevdi edildi. İnşallah Allah utandırmaz. Başarılı olmaya çalışacağız. İstanbul halkının huzurunu, güvenliğini, mutluluğunu sağlamaya gayret edeceğiz. Gayemiz amacımız bu. İstanbul Türkiye'nin göz bebeği bir şehri. Burada görev yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. İnşallah sizlerle de böyle güzel günlerde beraber oluruz" diye konuştu. "HİÇBİR GELİŞME YOK"

Bir basın mensubunun, "İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu sizinle 3 saat görüşme yaptıktan sonra ayrılmıştı. Vali Mutlu 1 saat geçmeden tekrar emniyet binasına geldi. Önemli bir gelişme mi oldu acaba?" şeklindeki sorusuna Emniyet Müdürü Selami Altınok, "Hayır hiçbir gelişme yok. Arkadaşlarımdan brifing aldım. Tanımaya çalışıyorum. Farklı bir teşkilat. Benim bugüne kadar içinde çalışmış olmama rağmen birebir fazla ilgilenmediğim bir teşkilat. Öğrenmeye gayret ediyorum" diye cevap verdi. OPERASYONLA İLGİLİ KONUŞMADI

Gazetecilerin, "17 Aralık Operasyonu ilgili bir şeyler söyleyecek misiniz?" şeklindeki soruya ise Selami Altınok, "O konuyla ilgili şu anda her hangi bir açıklama yapmak doğru değil" dedi.

FOTOĞRAFLI (İY-OZ-GK)