Fatih DALDAL/BAYRAMİÇ (Çanakkale), () - ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi’nde, müşteri görünümünde geldiği kuyumcuda işyeri sahibi 58 yaşındaki Bayram Madak'ın tuvalet ihtiyacı için yan dükkana geçmesini fırsat bilerek kasadaki altınları çalan 44 yaşındaki S.T., güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilip, yakalandı.
Bayramiç’te kuyumcuların bulunduğu Lonca Caddesi’ndeki Bayram Madak'a ait kuyumcuya dün saat 11.30 sıralarında müşteri olarak gelen S.T. işyeri sahibine altın fiyatlarını sordu. Bu sırada, Madak, devamlı müşterisi olan S.T.'ye, yan dükkana lavaboya kadar gidip geleceğini söyleyip, izin istedi. Madak’ın dükkandan çıkmasanın ardından etrafı kontrol eden S.T., kilitli olmayan kasadaki altınları önce çantasına doldurdu. Ardından dükkandaki bir sehpanın üzerine koyduğu çantasındaki altınları çorabı ve şalvarının içine saklayıp, beklemeye başladı. İşyeri sahibi Madak’ın gelmesinin ardından altın fiyatlarını öğrenen S.T., hiçbir şey olmamış gibi ayrıldı. Madak, akşam üzeri dükkanı kapatmak için vitrindeki altınları toplayıp kasadaki diğerlerinin yanına koymak istediğinde şok oldu. Kasadaki altınların yerinde olmadığını fark eden Madak, durumu polise bildirdi. Polis, kuyumcuda parmak izi incelemesi yapıp güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Güvenlik kemarasından altınları S.T.’nin çaldığı tespit edildi. Evli, iki çocuk annesi S.T., gözaltına alındı. S.T. evi ve üzerindeki aramada çalınan altınlarda ele geçirildi. S.T.’nin polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.
Kuyumcu Madak, S.T.’nin devamlı müşterileri olması nedeniyle güvenip, 5 dakikalığına yan dükkana gideceğini belirtip ayrıldığını belirtip, "Hırsızlığı onun yaptığını güvenlik kamerasında izleyince şaşırdım" dedi.

FD(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)