Muhammet BAYRAM/ ANKARA, () - ANKARA'da dün akşam saatlerinde, Suriyeli mültecilerin bir kişiyi darp etmesi sonucu çıkan gerginlik, bugün toplanan yaklaşık 100 kişilik grup tarafından protesto edildi. Grup, yaşananlara tepki gösterdikten sonra olaysız şekilde dağıldı.
Ankara'nın Altındağ İlçesi Hacılar Mahallesi'nde ikamet eden Suriyeli mültecilerlerle, mahalle sakinleri arasında yaklaşık bir haftadır gerginlik olduğu iddia edilmişti. Mahalledeki gergin hava dün akşam saatlerinde darp iddiasıyla çatışmaya dönüşmüştü. Darp iddiası üzerine toplanan bir grup mahalle sakini Suriyeli mültecilerin kaldığı evi ateşe vermişti. Çıkan olaylar gece geç saatlere kadar devam etmişti. 
Dün akşam yaşanan olaylar bugün de mahalle sakinleri tarafından protesto edildi. Mahallede toplanan ve sayıları yaklaşık 100 kişi olan grup slogan atarak yürüdü. 1432. Cadde üzerinde toplanan grup, dün olayın yaşandığı 882. caddeye kadar yürüdü. Grup burada İstiklal Marşı okudu. İstiklal Marşı'nın ardından gruptakiler sloganlar atarak sessizce dağıldı.

MB (BY/RT) (FOTOĞRAFLI)