ESKİŞEHİR'in Emek Mahallesi'nde yaklaşık 50 kişi, evlerinin bulunduğu yerin belediye tarafından imara geçirilmediğini, alt yapılarının tamamlanmadığını, doğalgaz bağlantısının yapılmadığını söyleyerek caddeyi 2 saat araç trafiğine kapattı. Mahalle sakinlerini Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Bayram Önal ikna ederek yolu trafiğe açtırdı.

Emek Mahallesi İkinci Arabacılar Caddesi'nde toplanan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu kalabalık, 150 hanenin bulunduğu semtlerinin alt yapı çalışmalarının tamamlanmamasına tpki gösterdi. Mahalle sakinleri adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Muammer Öztay yaklaşık 150 hanenin bulunduğu semtlerinde elektrik ve sularının olduğunu ancak doğalgaz ile kanalizasyon bağlantılarının yapılmadığını belirterek şöyle konuştu:

"Emek Mahallesi'nde İkinci Arabacılar Caddesi'nin böldüğü yer adeta cezalı olarak yaşamını sürdürmektedir. Bu mahalle 1978'lerde kurulmuş, o günden beri ne kanalizasyon ne yol ne doğalgaz hizmetlerinden istifade edememiştir, adeta cezalandırılmıştır. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, mahalle sakinleri olarak görüşmeye gittiğimizde bize söylediği aynen şöyleydi; 'Tam zamanında geldiniz, bütçe yapıldıktan sonra işiniz zordu. Şimdi ben sizin kanalizasyon işinizi 2013'ün bütçesine koyup 2013'te yapacağım' diyerek ajandasına not aldı. O gün bugün işlerimiz yapılmadı. Şimdi de Büyükşehir Belediyesi, burayı Odunpazarı Belediyesi'nin imara geçirmediğini söylüyor. Odunpazarı Belediyesi yetkilileri ise burayı imara geçirip onaylanması için Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdiğini açıklıyor. Biz bu semtin bir an önce imara geçirilip, alt yapısının tamamlanmasını istiyoruz. Kanalizasyon hattı yapılmadığı için burada fosseptik kuyuları sürekli taşıyor."

Mahalle sakinleri basın açıklamasını okuduktan sonra İkinci Arabacılar Caddesi'ni yakındaki inşaatlardan getirdiği kalaslarla yolu trafiğe kapattı. Mahalleli ile yolun trafiğe açılmasını isteyen polisler arasında kısa süreli gerginlikler yaşandı. Yaklaşık 2 saat süreyle araçların geçişine izin vermeyen mahalleliyi olay yerine gelen Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi Müdürü Bayram Önal ikna ederek yolu trafiğe açtırdı. Şube Müdürü Bayram Önal, mahalle sakinlerinin isteği üzerine alt yapısı tamamlanmamış olan sokakları gezdi.