Yusuf YAVUZ- Mehmet CANDAN/İZMİR, () - İZMİR'in Alsancak semtindeki bar ve kafelerin de aralarında bulunduğu eğlence mekanları polis, zabıta ve SGK müfetişleri tarafından denetlendi. Yapılan denetlemelerde 20 kişi hakkında da yasal işlem yapılırken, aranan 1 kişi yakalandı.
İzmir'in eğlence merkezi Alsancak bölgesinde havanın kararmasıyla eğlence mekanlarının kaldırımları, sokakları işgal etmesi; aşırı gürültü, kirlilik ve seyyar satıcılar konusunda yapılan şikayetler üzerine, İzmir Emniyeti Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Büyükşehir ve Konak Belediyesi Zabıta ekipleri ortak denetime gitti.
Alsancak Semtinde eğlence mekanlarının yoğunlukta olduğu Kordon, Kıbrıs Şehitleri Caddesi ile Gazi Kadınlar ve Muzaffer İzgü Sokağı'na akşam saatlerinde ortak baskın yapıldı. Polis kimlik kontrollerini yaparken, belediye ve SGK görevlileri de kendileri açısından işletmelerin ruhsat, personelin sigortalarını sorguladı.
Son yıllarda havanının kararmasından sonra seyyar satıcıların işgaline uğrayan ve hem vatandaşların, hem de esnafın şikayetlerine neden olan Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde de çok sayıda zabıta memuru önlem aldı. Akşamları Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde seyyar araçlarla, minibüslerle yiyecek satanlar bu kez caddeye giremedi.
Gece yarısına kadar devam eden denetimlerde 15 işyerinde çalışan 20 personel hakkında kimlik ibraz edememeleri ve kan kartlarının yanlarında olmaması nedeniyle haklarında yasal işlem yapıldı. Ekiplerin arama yaptığı sırada kimlik sorgulamalarında hırsızlık suçundan aranan 1 kişi de polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Bu tür baskınların aralıksız devam edileceği öğrenilirken, kaçak ve bandrolsüz içkiye de rastlanılmadığı bildirildi.

YY(İÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)