ALMANYA'nın Gelsenkirchen kentinde fırtına nedeniyle üzerine ağaç düşen otomobilde hayatlarını kaybeden Osman Altan ve yeğeni Erva Altan'ın cenazeleri memleketleri Malatya’da gözyaşları arasında toprağa verildi.
Almanya'da saatteki hızı 162 kilometreye kadar ulaşan fırtına Malatyalı aileye büyük acı yaşattı. Gelsenkirchen kentinde çocuğu ve yeğenlerini yüzmeye götüren 39 yaşındaki Osman Altan’ın kullandığı otomobilin üzerine ağaç devrildi. Olayda sürücü Osman Altan ile yeğeni 12 yaşındaki Erva Altan hayatlarını kaybetti. Ölen Osman Altan’ın çocukları 8 yaşındaki Eren ile 10 yaşındaki Aynisa da yaralandı.
Olayda hayatlarını kaybeden Osman ve Erva Altan’ın cenazeleri işlemlerinin ardından dün akşam havayolu ile Malatya’ya getirildi. Malatya Adli Tıp Kurumunda otopsileri yapılan iki cenaze için daha sonra Malatya Şehir Mezarlığı’nda cenaze namazı kılındı. Cenaze namazında gözyaşları sel olurken, kazada yaralanan minik Eren de babası ve kuzeninin cenazesinde saf tuttu.
Cenaze namazına Malatya Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz, Yaygın Belediye Başkanı İrfan Karataş, şehit ve gazi dernek temsilcileri ile yakınları katıldı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Bayram Akdemir’in damadı olan Osman Altan’ın Almanya’nın Essen kentinde alüminyum fabrikasında çalıştığı öğrenildi. 
Acılı kayınpeder Bayram Akdemir, damadı Osman Altan’ın çocukları havuza götürürken çıkan fırtınada otomobilin üzerine ağacın düşmesi sonucu acı olayın meydana geldiğini söyledi. Acılarının büyük olduğunu ifade eden Akdemir, “Allah'ın takdiri ne diyelim” ifadelerini kullandı.