ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'ndeki, Oymapınar Baraj Gölü'nde tura çıkan Alman turist, 31 yaşındaki Björn Fay, yüzerken kayboldu.
Manavgat'a tatile gelen Alman turist Björn Fay, eşiyle dün Oymapınar Baraj Gölü'nde düzenlenen tura katıldı. Tekneyle barajı gezen Alman turist, öğleden sonra verilen mola sırasında barajda yüzmeye başladı. Birkaç kez dalış yapan turist, eşi ve diğer turistlerin bakışları arasında suda kayboldu. Fay'ın bulunması için jandarma ve polisten yardım istendi. Manavgat'tan gelen dalgıçlar, barajda yaptıkları aramalardan sonuç alamadı. Bunun üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü sualtı ekibi olay yerine gelerek arama çalışması yaptı. Dalgıçların yaptığı aramalar saat 20.00'ye kadar sürdü. Yaklaşık 6 saat süren çalışmalara rağmen Alman turist bulunamadı. Görüş mesafesinin tamamen ortadan kalkması nedeniyle çalışmalara son verildi.
Dün akşam ara verilen arama kurtarma çalışmaları, bu sabah erken saatlerde yeniden başladı. Antalya İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı dalgıçlar baraj gölünde Alman turisti bulmak için dalış yaptı. Sağlık ekipleri olay yerinde hazır bekletilirken, turistin eşi olay yerine getirilmedi.

FOTOĞRAFLI