İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, Alman Gümrük Polisi'nin bilgi vermesi üzerine başlatılan çalışmada kargo ile gönderilen 3 ayrı pakette 2 kilo 670 gram kokain ele geçirdi. Kargo paketlerini teslim alan Sedat Ş. ve konuyla ilgisi olabileceği belirtilen bir şüpheli gözaltına alındı.
Almanya Gümrük Polisi tarafından Türk Polisi'ne verilen bilgide, aynı kişi adına 3 ayrı kargo paketi ile İstanbul'a uyuşturucu gönderildiği belirtildi. Bunun üzerine harekete geçen İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü çalışma başlattı. Ekipler önce kargoyu teslim alacak kişiyi belirleyerek takibe aldı. Daha sonra şüpheli Sedat Ş.'nin içinde uyuşturucu olan kargo paketlerini almaya gelmesi beklendi. Sedat Ş.'nin Fatih'teki kargoları almaya gelmesi üzerine, şüphelinin yakalanması için hazırlık yapıldı. Paketleri alan şüphelinin dışarıya çıkması üzerine narkotik ekipleri operasyon düzenleyerek Sedat Ş.'yi gözaltına aldı. Konuyla ilgili olabileceği belirtilen bir kişiyi daha gözaltına alan Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, kargolarda yapılan aramada süs eşyaları içerisine zulalanmış 2 kilo 670 gram kokain ele geçirdi. Süs eşyaları arasında Arjantinli ünlü futbolcu Maradona'nın resminin bulunduğu bir zulanın da yer alması dikkat çekti.
YAKALAMA ANLARI POLİS KAMERALARINA DA YANSIDI
Yapılan çalışma polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde Sedat Ş.'nin kargo kutularını almaya gelmesi, firmaya girmesi, kutuları aldıktan sonra çıkması görülüyor. Şüphelinin sokağa çıkması üzerine polisin ekip amiri telsizle anons yaparak operasyonun startını veriyor. Yaya olarak ilerleyen Sedat Ş.'nin önünü kesen ekipler şüpheliyi gözaltına alıyor. Ayrıca ele geçirilen kokainin bulunma anları da polis kameralarına yansıyor. Görüntülerde, Maradona'nın resminin bulunduğu hediyelik eşyanın da falçatayla kesilmesi ve içindeki eroinin bulunması görülüyor. Gözaltına alınan 2 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Sedat Ş. tutuklanırken diğer şüpheli serbest bırakıldı.