ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde 11 Ağustos'ta Alman 65 yaşındaki Peter Horvath ile eşi 50 yaşındaki Kerstin Horvath'ın öldürülmesi ile ilgili aranan iki şüpheliden 37 yaşındaki Tarkan C., memleketi Zonguldak'ta yakalanarak bu sabah Alanya'ya getirildi. Tarkan C.'nin 2003 yılında işlediği başka bir cinayetten sabıkalı olduğu ve Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yararlanarak tahliye olduğu ortaya çıktı.
Alanya'nın Mahmutlar Mahallesi'nde 10 katlı apartmanda kiraladıkları dairelerinde el ve ayaklarından koli bandı ile bağlanıp, başlarına sert cisimle vurularak öldürülen Horvath çiftinin katillerinin bulunması için başlatılan çalışma kapsamında, eşkalleri güvenlik kameralarından tespit edilen 2 kişinin Tarkan C. ve Murat Ç. olduğu belirlendi.
ZONGULDAK POLİSİ TESPİT ETTİ
Cinayet şüphelisi Tarkan C. ve Murat Ç. hakkında Alanya Sulh Ceza Mahkemesi tarafından yakalama kararı çıkarıldı. 2003 yılında işlediği başka bir cinayetten dolayı Alanya'da Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'ne imza veren Tarkan C. olaydan sonra Zonguldak'a gitti. Tarkan C.'nin memleketinde imza vereceğini öğrenen Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise Tarkan C.'nin kente geldiğini belirledi.
JANDARMAYA TESLİM EDİLDİ
Zonguldak Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'ne imza vermek için dün giden Tarkan C., bu sırada önlem alan polisler tarafından yakalandı. Zonguldak Adliyesi'ndeki İnfaz Bürosu'ndaki işlemlerinin tamamlanması ardından polis otosuna bindirilen Tarkan C. bugün saat 06.30’da Alanya'ya getirildi. Alanya Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Tarkan C. daha sonra Mahmutlar Jandarma Karakolu’na teslim edildi.
DİĞER ŞÜPHELİ ARANIYOR
Zonguldak'ta 2003 yılında işlediği cinayet nedeniyle 16 yıl hapis cezası alan ve 4 yıl hapis yattıktan sonra Denetimli serbestlik yasası kapsamında serbest bırakılan Tarkan C. haftada bir karakola imza veriyordu. firari olan Tarkan C., 28 Ocak 2012'de de Alanya'da bir kavgaya karışınca bir süre gözaltına alınmıştı. Olayla ilgili diğer şüpheli Murat Ç. ise hala aranıyor.
Alanya'da kaldıkları dairede 21 Ağustos'ta ölü bulunan Peter ve Kerstin Horvath çiftinin cinayet soruşturması kapsamında, çiftin oturduğu sitenin bahçıvanı Şeref Ö. gözaltına alınmış ancak ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

FOTOĞRAFLI