Görkem ÇANCI/ALANYA (Antalya), () - ANTALYA'nın Alanya İlçesi'ne Almanya'dan tatile gelen Kerstin ve Peter Horvath çiftinin öldürülmesi olayının şüphelisi olarak  Tarkan Cengiz'den sonra Zonguldak'ta yakalanan ikinci şüpheli Murat Çelik de tutuklandı.
Ağustos ayı başında tatil için geldikleri Alanya'nın Mahmutlar Mahallesi'ndeki Euro 5 Sitesi'nde bir daire kiralayan 65 yaşındaki Peter ve eşi 50 yaşındaki Kerstin Horvath'tan uzun süre haber alamayan Almanya'daki yakınları, durumu Türkiye'deki emniyet birimlerine bildirdi. 21 Ağustos Perşembe günü saat 11.30 sıralarında verilen adrese giden ekipler, 12 katlı apartmanın 10'uncu katındaki 40 nolu daireyi çilingire açtırdı. Evde yapılan aramada, çiftin cesetleri ayrı odalarda, yatak bazaları içinde bulundu. El ve ayaklarından iple bağlanmış, ağızları koli bandıyla kapatılmış çiftin, başlarına aldıkları darbe sonucu öldükleri tespit edildi. Olayla ilgili soruşturmada, güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, şüphelilerin cinayetten sabıkalı 37 yaşındaki Tarkan Cengiz ve başka bir suçtan sabıkalı 32 yaşındaki Murat Çelik olduğunu belirledi.
İMZA ATARKEN YAKALANDI
Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerden Tarkan Cengiz'i 29 Ağustos'ta Zonguldak'ta Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'ne imza atmak için geldiği sırada yakaladı. Tarkan Cengiz, getirildiği Alanya'da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 2003 yılında cinayet suçundan tutuklanarak 16 yıl hapis cezasına çarptırılan Tarkan Cengiz'in, 4 yıl cezaevinde yattıktan sonra Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında serbest bırakıldığı belirlendi.
İKİNCİ ŞÜPHELİ DE TUTUKLANDI
Jandarma, Tarkan Cengiz gibi Murat Çelik'in de memleketi Zonguldak'ta olduğu bilgisine ulaştı. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçen salı sabahı kente geldiğini belirlediği Murat Çelik'in gidebileceği 3 eve eş zamanlı baskın yaptı.
Murat Çelik, Karaelmas Mahallesi'ndeki eniştesinin evinde saat 22.00 sıralarında gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorguya alınan Murat Çelik, cinayeti Tarkan Cengiz'le birlikte işlediklerini itiraf etti. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye götürülen Murat Çelik, İnfaz Büro Müdürlüğü'nde yapılan işlemlerinin ardından Alanya'ya gönderildi. Dün saat 22.00'de Alanya Devlet Hastanesi'ne getirilen Murat Çelik, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Mahmutlar Jandarma Karakolu'na götürüldü. Çelik, sorgusunun ardından bugün saat 07.00'de yoğun güvenlik önlemi altında Alanya Adliyesi'ne getirildi. Yaklaşık 6 saat süren savcılık sorgusundan sonra nöbetçi sulh hukuk mahkemesine çıkarılan Murat Çelik, tutuklanarak Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. 
İYİ DERECEDE ALMANCA BİLİYOR
Başka bir suçtan sabıkası bulunan Murat Çelik'in bir süre Almanya'da yaşadığı, daha sonra sınır dışı edildiği, iyi derecede Almanca konuştuğu ve Alman çiftle bu sayede tanışıp dostluk kurduğu belirtildi.
'10-12 GÜNDE YAKALANMALARI OLAĞANÜSTÜ BAŞARI'
Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın resmi internet sitesinde olayla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Şüphelilerin kısa sürede yakalanmasının büyük başarı olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Olayın ortaya çıktığı gün ile gerçekleştiği gün arasında yaklaşık 10 günlük bir sürenin bulunması, maktullerin yabancı olmaları ve geçici süreyle ülkemize turist olarak gelmeleri sebebiyle çok fazla sosyal çevrelerinin bulunmayışı gibi sebepler göz önüne alındığında, şüphelilerin yaklaşık 10-12 günde tespit edilmeleri ile yakalanmaları, olağanüstü bir başarı olup, olayın aydınlatılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bir daha bu tür olayların yaşanmamasını temenni ediyoruz."

FOTOĞRAFLI