ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde Alman 65 yaşındaki Peter Horvart ile eşi 50 yaşındaki Kertsin Horvart'ın öldürülmesi olayına karıştığı iddiasıyla Zonguldak'ta yakalanan şüpheli 32 yaşındaki Murat Çelik, cinayeti geçen hafta yakalanan arkadaşı Tarkan Cengiz ile işlediklerini itiraf etti.
Tatil için geldikleri Alanya'da geçen 21 Ağustos'ta, 12 katlı apartmanın 10'uncu katında kiraladıkarı dairede ağızları koli bantıyla kapatılıp, el ve ayakları iple bağlanarak başlarına sert bir cisimle vurularak öldürülmüş Horvart çiftinin cesetleri, ayrı odalarda yatak bazalarının içinde bulunmuştu. Cinayete karıştığı iddiasıyla aranan Tarkan Cengiz, geçen hafta cuma günü Zonguldak'ta Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nde imza atmak için gittiğinde polis ekipleri tarafından yakalanmış, götürüldüğü Alanya'da çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
Cinayetle ilgili aranan diğer şüpheli Murat Çelik de dün saat 22.00 sıralarında yine Zonguldak'ta yakalandı. Zonguldak polisi, dün sabah kente geldiğini belirlediği Murat Çelik'in gidebileceği düşünülen 3 eve gece eş zamanlı baskınlar yaptı. Murat Çelik, Karaelmas Mahallesi'nde baskın yapılan eniştesinin evinde yakalanıp gözaltına alındı.
Asayiş Şube Müdürlüğü'nde çapraz sorguya alınan Murat Çelik, cinayeti Tarkan Cengiz ile işlediklerini itiraf etti.
Daha önce bir süre Almanya'da yaşayan ve sınır dışı edilen Murat Çelik'in, iyi Almanca konuşması nedeniyle Alman çift ile tanışıp dostluk kurduğu belirtildi. Murat Çelik, sabah Atatürk Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye götürüldü. Murat Çelik, buradaki İnfaz Büro Müdürlüğü'nde yapılan işlemlerinin ardından Alanya'ya gönderildi.

FOTOĞRAFLI