İZMİR'in Aliağa İlçesi'nde, bazı sanayi kuruluşu ve kişilere imar değişikliği ile rant sağladıkları ileri sürülen CHP'li Belediye Başkanı Turgut Oğuz'un oğlu H.C.O. ile belediye çalışanlarının da aralarında bulunduğu 13 kişinin, ifadelerine başvurulmak üzere emniyete çağrıldığı bildirildi.
Aliağa Cumhuriyet Savcılığı'na çeşitli tarihlerde, ilçedeki bazı sanayi kuruluşu ile kişilere imar değişikliğiyle rant sağlandığı iddiasıyla 15 ayrı suç duyurusunda bulunuldu. Bunun üzerine harekete geçen savcılık, soruşturma başlattı. Mülkiye Başmüfettişi'nin 19 Ekim 2012 tarihli, Aliağa Mal Müdürlüğü'nün 3 Aralık 2012 tarihli, Şehir Plancıları Odası'nın kurduğu heyetin 19 Aralık 2012 tarihinde düzenlediği raporlar ve bir yılı aşkın teknik takibin ardından savcılık, şüpheli 13 kişinin ifadelerine başvurulması için Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadale Grup Amirliği ekiplerine talimat verdi.
Bunun üzerine polis, Belediye Başkanı Turgut Oğuz'un hafriyat işleriyle uğraşan oğlu H.C.O., Aliağa Belediye Başkan Yardımcıları M.N.B. ve U.E., Aliağa Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ö.K., CHP'li Aliağa Belediye Meclis Üyeleri B.E., H.K. ve İ.K., Aliağa Belediye Şirket Müdürü U.K. ile Aliağa Belediyesi Çevre Müdürü T.G., Belediye Danışmanları M.G. ve B.A., İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa İtfaiye Grup Müdürü Z.E. ve müteahhit İ.A.'yı bu sabah telefonla arayıp, ifade vermeye davet etti. Davet üzerine emniyete gelenlerin ifadelerinin alınmasına başlandığı öğrenildi.

ŞA (AÖ/AAA)