ESKİŞEHİR'de İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin kabul edilişinin 65'inci yılı nedeniyle basın açıklaması yapıldı. 2 Haziran'da Gezi Parkı eylemlerinde saldırıya uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın heykeline karanfiller bırakıldı, Nelson Mandela ve Gezi Parkı eylemlerinde ölenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Eğitim Hakları Derneği üyeleri akşam saatlerinde Eskibağlar Mahallesi'ndeki Espark Alışveriş Merkezi'nin Üniversite Caddesi giriş kapısı önünde toplandı. Ellerinde Gezi Parkı eylemleri Türkiye ve Eskişehir bilançosunun yazılı olduğu dövizler taşıyan grup adına Eğitim Hakları Derneği Şubesi yönetim kurulu üyesi Meral Gürbüz konuşma yaptı. Gezi Parkı eylemleri Türkiye ve Eskişehir insan hakları bilançosunu çıkardıklarını söyleyen Gürbüz, bilançoyla ilgili olarak şunları kaydetti: "Türkiye'de Gezi Parkı eylemleri sırasında 10 binden fazla kişi yaralandı, 11 kişi göz kaybına uğradı. 100 kişi kafa travması geçirdi, 1 kişinin dalağı alındı, 1 kişi yoğun gaz nedeniyle kalp krizinden öldü. 7 Gezi direnişçisi dövülerek veya vurularak öldürüldü. En az 5 bin 513 kişi gözaltına alındı, 189 kişi tutuklandı. Ülke genelinde binlerce idari para cezası kesildi. Eskişehir'de ise Ali İsmail Korkmaz polis ve işbirlikçi siviller tarafından darp edilerek öldürüldü. Yaklaşık 600 kişi için trafik ve kabahatler yasası gerekçe gösterilerek idari para cezası kesildi. Polis, eylemler süresince gazlı, TOMA'lı, coplu ve sopalı saldırıda binden fazla kişiyi darp etti. Bir öğretmen il dışına sürgün edildi. Ali İsmail Korkmaz davası Eskişehir'den Kayseri'ye kaçırıldı. Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Ali İsmail Korkmaz'ın ölümünden arkadaşlarını sorumlu tuttu. Konuyu araştıran Radikal Gazetesi muhabiri İsmail Saymaz Vali Tuna tarafından 'Oğlum İsmail yine rahat durmuyorsun' ifadeleri ile tehdit edildi."
Yapılan basın açıklamasının ardından grup Espark Alışveriş Merkezi'nin İsmet İnönü Caddesi girişi önündeki Ali İsmail Korkmaz heykeline kırmızı karanfiller bıraktı. Grup daha sonra Nelson Mandela ve Gazi Parkı eylemlerinde ölenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra dağıldı.