SANIKLAR KAMERALARDA BELİRLENEMEMİŞ
Anne Emel Korkmaz, oğlu Ali İsmail’in otopsi raporunun okunması ardından büyük oğlu Gürkan’ın kolunda salona girdi. Eskişehir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde alınan tanık ifadelerinin ardından, sanıkların telefon görüşmeleriyle ilgili TİB’den 30 Haziran’da düzenlenen bilirkişi raporlarının okunmasına geçildi.
8 dosya olarak hazırlanan raporda, sanıkların baz istasyonları verilerine göre, o saatlerde olay yerinde veya yakınında bulunabileceğinin değerlendirildiği, sonra birbirleriyle arasında telefonla görüşüp- görüşmedikleri ve kısa mesaj gönderip- göndermediğinin de incelendiğine yer verildi.
İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı’na gönderilen güvenlik kamera görüntüleriyle ilgili olarak da teknik uzmanlarca incelenen görüntülerle ilgili düzenlenen görüntü iyileştirme ve eşkal inceleme raporu okundu. Raporda çözünürlüklerin düşük olduğu, kamera ve kişileri belli edebilecek görüntü ve verilere ulaşamadıkları, olay yerinden geçen şüpheli otomobilin ise belirlenemediğine yer verildi.
Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen olay gününe ve saatlerine ait güvenlik kameralarına ilişkin bilirkişi raporlarında ise, eylemci ve eli sopalı grupların kavga görüntülerine ulaşıldığı okundu. Düzenlenen raporda, 29 güvenlik kamera görüntülerinde kavga görüntülerinin bulunmadığına, 11 güvenlik kamera görüntüsünde ise Ali İsmail Korkmaz’ın yanında kapuşonlu bir kişinin olduğunun gözlendiği bildirildi. Beşik Otel’e ait güvenlik kamera görüntülerinde ise elleri sopalı bir grubun sokak içinde eylemcilere vurduğunun belirlendiği, bir başka sabit diskin ise arızalandığı okundu. Olay anına ait görüntü büyütme, filtreme, onarma ve bazı işlemler uygulanmasına karşın, ışık yetersizliği, mesafe ve bazı nedenlerden dolayı olayın olduğunu ancak görüntülerden fotoğraf alma işleminin gerçekleştirildiği bildirildi. Raporda ayrıca, Ali İsmail Korkmaz’a vuran kişilerin yüzlerin belli olmadığı okundu.
Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, raporların okunduğu sırada, duruşma salonundan bir süre ayrıldı.
MAHKEMEYE 1.5 SAAT ARADA AVUKAT VE SANIKLAR YUHLANDI
Okunan raporların ardından duruşmaya, 1.5 saat ara verildi. Ara verilmesiyle birlikte, Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybedenlerin yakınları, sanık ve sanık avukatlarına ‘Katiller’, ‘Çocuklarımızın katillerini savunuyorsunuz’, ‘Yüzsüzler diye bağırarak tepki gösterdi. Salon daha sonra boşaltıldı.