FEYZİOĞLU: ADALETE GÜVENİYORUM
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Ali İsmail Korkmaz’ın duruşmasının görüldüğü eski adliye binasının önünde yaptığı açıklamada, "Halkın yargıya güveni sağlanmalı. Bu hukuki güven için de çok önemli. Eskişehir Valisi'nin 'arkadaşları öldürmüştür' sözü soruşturmayı gölgeleyen beyanları olmuştur. Buraya Eskişehir Barosu'nun ve genç avukatların büyük mücadeleleri sonucunda gelinmiştir. Adeta iğne ile kuyu kazılmıştır. Silinmiş hard diskler gözden geçirilmiş, yeni belgeler didik didik elden geçirilmiştir. Bu durum avukatlığın, baronun hukuk için ne kadar önemli olduklarını ve katkı sağladıklarını ortaya çıkarmıştır. Katledilen delikanlının faili meçhul olarak kalmasına neden olacaktı. Eskişehir Valisi'nin 'arkadaşları öldürmüştür' sözüne inananlar çıkacaktı. Bu dava Eskişehir'de sürdürülmeliydi. Çünkü orada ancak sağlıklı keşif yapılabilirdi. Kayseri’de de adaletin tecelli edeceğinden umutluyuz. Burada hemşehricilik yapacağım. Kayseri'nin ekmeğini yemiş birisi olarak. Hakimler ve savcıların adaletin tecelli etmesi için şevkle çalışacaklarını umut ediyorum. Türkiye’de binlerce namuslu hakim savcı var. Adalete güveniyorum. Yanlışlık çıkarsa da hukuk içerisinde gereği yapılacaktır’’ dedi.
Feyzioğlu, duruşma salonunda da Korkmaz ailesinin avukatı olduğunu belirterek, dışarıda söylediği sözleri yineledi.
UZMAN ÇAVUŞUN SİLAHI BURDUR’DAKİ EVİNDE BULUNDU
Ali İsmail Korkmaz davasının görüldüğü duruşmada, tabancası ile duruşma salonuna girdiği iddia edilen ancak arşiv odasında polis müdürleri, Korkmaz'ın hakkını savunan iki avukat, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu gözetiminde yapılan üst aramasında üzerinden tabanca çıkmayan uzman çavuş İ.K. ile ilgili Milletvekili Kulkuloğlu açıklama yaptı. Kulkuloğlu İ.K.'nin Burdur'da görevli, Afyon Çay nüfusuna kayıtlı olduğunu ve sağlık izninde bulunduğunu belirterek, tutuklu sanık polislerden Mevlüt Saldoğan'ın yakını olduğunu aktardı. İ.K.'nin duruşmaya da bu nedenle geldiğini kaydeden Kulkuloğlu, "Polisler tarafından duruşma solunundan çıkarılan İ.K., arşiv odasına alındı. Arşiv odasının aranmasını istedik. Odada bir sürü dosya var. Silah oraya saklanmış olabilir. Bu konuda tanık olmak istediğimi hakime söyledim’’ dedi. Ancak, mahkemede ifadesini alınan uzman çavuş İ.K’nın beylik tabancasının Burdur’daki evinde olduğu burada yapılan arama sonucu belirlendi. İ.K. bu kez de polise verdiği ifadenini ardından adliyeden uzaklaştırıldı.
ANNE EMEL KORKMAZ: ADALET İSTİYORUM
Anne Emel Korkmaz, ses düzeninin daha güçlü hale getirilerek, salondaki herkes tarafından duyulması için duruşmaya verilen arada, "Buradaki insanlar şahit Ali İsmail'in ne kadar dürüst bir delikanlı olduğuna. Onu vuranlar utansın. Ona bunu yapanlar zaten insan değil. Onlar yaratık. Elindeki resmi tutarak böyle gelmişti. Ali İsmail Eskişehir’e ‘Sizin gibi katil olmasın diye Eskişehir’e gönderdim. Ben buralara Kayserilere bunun için mi gelecektim? Buralara hakkımızı aramaya geldik" diye gözyaşı döktü. Emel Korkmaz duruşma sırasında da zanlıların önünde duran polislere, "Ben, Ali'mi bu temiz ellerle büyüttüm. Bu temiz ellerle onlara asla dokunmam,vurmam o kanlı ellere’’ diye seslendi. Bu arada Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Gürkan Korkmaz, sanık polisleri savunan hukuk fakültesindeki aynı sınıftan mezun olan avukat arkadaşına "Yazık, ayıp. Savunma bunları’’ dedi. Duruşma sırasında , izleyiciler arasından sanıklar’ ’Bunlar köpek kanı taşıyor’’ diye bağırılınca, duruşma hakimi salondakileri uyardı.
ADLİYEYE YÜRÜMEK İSTEYENLERİ POLİS DURDURDU
Öte yandan adliye binası önünde toplanan yaklaşık 3 bin kişi, polisin çektiği demir bariyerlere yüklenerek yıkmak istedi. Ancak, çevik kuvvet polisi bariyerlerin önünde ve arkasında kalkanlarıyla önlem alarak, kalabalığın adliye binasına gitmesini önledi. Kalabalık ellerindeki pankart ve sopaları, su şişelerini polise fırlattı. Kayseri Emniyet Müdürü Mustafa Aydın adliye önünde yaşanan arbede de 2 polis memurunun yaralandığını, 2 polis memurunun da adliyenin içerisindeki olayda yaralandığını ve tedavileri için hastaneye kaldırıldıklarını söyledi. Aydın, sadece 25 otobüsün bu duruşma için Kayseri’ye geldiğini ifade etti.
Duruşmaya verilen arada ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu yaptığı açıklamada, "Dava katilleri korumak, mağdurları yıldırmak için Kayseri’ye alındı. Olayın olduğu yerde yargılama yapılmıyorsa oraya hukuk devleti denmez’’ dedi