’POLİSİN VURUP ÖLDÜRECEĞİNİ BİLMİYORDUM'

Tutuklu sanıklardan Ebubekir Harlar’ın ifadesi sırasında sarfettiği "Polisin vurup, öldüreceğini bilmiyordum’’ sözlerinin ardından Ali İsmail Korkmaz’ın babası Şahap Korkmaz bayıldı. Bu sırada, duruşma salonunda bulunan bir doktor, babaya müdahale ederek, kendine gelmesini sağladı. Tansiyonu yükselen acılı baba Şahap Korkmaz, daha sonra duruşma salonundan çıkarıldı.

Tutuklu sanık 28 yaşındaki fırın işcisi Ebubekir Harlar duruşmaya siyah takım elbiseyle çıkınca, Ali İsmail’in annesi Emel Korkmaz, "Oğlum Ali de ağabeyinin düğününde böyle bir siyah takım elbise giymişti. Sen ise, katil damgasıyla böyle siyah takım elbise giymişsin’’ diye seslendi. Genç fırın işçisi, zaman zaman gözleri dolarak, o geceyi şöyle anlattı:

"Olay günü nişanlımı eve bıraktım dönüyordum. Tanıdıklarımın olduğu bu fırına uğradım. Burada 1.5 saat kadar kaldım. O sırada olayları izliyordum. 3-4 polis koşarak birini kovalıyorlardı. Polisler bize 'Tutun' diye bağırdı. Biz de, o gencin önüne geçtik. Ayağımı kaldırdım, çelme taktım. Ama, düşmedi. O arada diğerleri de geldi ve vurmaya başladı. Polisin vurup öldüreceğini bilmiyordum. Polis Mevlüt Saldoğan ve diğer sivil sanıklar onu yere düşürdü ve en son üstündeydiler. Sonra çekildiler. O şahsın ne yaralanması ne de ölmesi için yolunu kesmedim. Ali İsmail olsun veya olmasın, kimseye bir kastım yoktu. O da bu vatanın evladı. Terörist değil.’’

DÖ(OE/AAA)