ESKİŞEHİR'de geçen yıl 2 Haziran'daki Gezi Parkı protestoları sırasında uğradığı saldırı sonucunda 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın ölümü ile ilgili 5'i tutuklu 8 sanığın yarın Kayseri'de yapılacak olan ilk duruşması izleyecek olanlar Eskişehir'den 9 otobüsle Kayseri'ye hareket etti. 

Çeşitli odalar, sendikalar ve demokratik kitle örgütü üyesi yaklaşık 300 kişi bu akşam saat 22.00 sıralarında Eskibağlar Mahallesi Espark Alışveriş Merkezi önünde toplandı. Kalabalık sık sık 'Ali İsmail Korkmaz onurumuzdur', 'Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür', 'Ali'nin katili AKP'nin polisi' şeklinde slogan attı. Duruşmayı izlemek amacıyla Kayseri'ye giden grupta yer alan Öğrenci Kolektif üyesi Hazal Öztürk, "Ali İsmail Korkmaz'ın davasını Kayseri'ye kaçırdılar, duruşmasını da parçaladılar. Eskişehir'de kaybettiğimiz arkadaşımızın davası için Kayseri'ye gidiyoruz. Orada olacağız. Güvenlik önlemlerinin alındığının haberini aldık. Ama bu durumlar bizi yıldıramaz. Biz Ali İsmail'in sıra arkadaşlarıyız. Bu yolda beraber yürüdük. Hukuksuzluğun önüne geçmeye çalışacağız. Bu sebeple Kayseri'de Ali'nin davasının görüleceği adliyenin önünde olacağız" dedi.

Kalabalık yanlarında getirdikleri çeşitli yazıların olduğu dövizlerle birlikte kendileri bekleyen otobüslere bindi. Ali İsmail Korkmaz davasının duruşması için Eskişehir'den toplam 9 otobüsün Kayseri'ye hareket ettiği belirtildi.