Ferit DEMİR/TUNCELİ, () - TUNCELİ'de bir kuyumcu dükkanına duvarı delerek giren soyguncular, 4 kilogram altını alarak kayıplara karıştı. Kuyumcu dükkanında alarm çalması üzerine paniğe kapılan soyguncular, altınları koymak için yanlarında getirdikleri ikinci çantayı dükkanda unuturken, bazı altınları ise kaçarken düşürdü.
Kent merkezindeki Şenlik sokakta bulunan ve kapısı açık olan Düzgün iş hanına bu sabah saat 05.00 sıralarında giren kimliği belirsiz kişiler, iş hanının giriş katında yer alan Bedri ve Eren Alp'e ait kuyumcu dükkanına giden elektrik kablosunu kestikten sonra duvarda yaklaşık 30 santim genişliğinde delik açarak içeri girdi. Hırsızların elektriği keserek duvarı delip girdikleri kuyumcu dükkanında alarmın çalması ile birlikte telaşa kapılarak 4 kilogram altını alarak deldikleri duvardan tekrar çıkarak kaçtı.
Alarm çaldıktan sonra olay yerine gelen polis ekipleri duvarın delik olduğunu görünce iş yeri sahibi Bedri Alp ve Eren Alp'i çağırıp kuyumcu dükkanı içinde gerekli inceleme ve parmak izi çalışması yaptı. Polis yaptığı araştırmada, alarmın çalması nedeniyle paniğe kapılan hırsızların yanlarında getirdikleri ikinci çanta ve bereyi kaçarken dükkanda unuttukları, bazı altınları ise sanat sokağında düşürdüklerini tespit etti.
Kuyumcu dükkanının sahiplerinden Bedri Alp, "Sabah saat 05.15 sularıydı bağlı olduğumuz güvenlik şirketinden aradılar ve kuyumcu dükkanın alarmının çalındığını bize söylediler. Biz aceleden polisi aradık ve dükkana gittiğimizde polis oradaydı. Dükkanın duvarını delip elektrikleri keserek içeri girmiş ve dükkandaki yaklaşık 4 kilo altını alıp kaçmışlar. Kaçarken burada çanta ve bere unutmuşlar. Polis içerde delil topladı, parmak izi araştırması yaptı. Ayrıca hırsızlar kaçarken yan sokaktan gittikleri anlaşılıyor ve sanat sokak içinde birçok yerde altınları düşürmüşler. Polis araştırıyor. Umarım hırsızlar tespit edilir ve yakalanırlar. Şu anki tespitlerimizde yaklaşık 400 bin lira değerinde altın dükkandan alınmış" dedi.
Bu arada, soyguncuların kuyumcu dükkanından çıktıktan sonra Sanat sokakta kendilerini bekleyen bir otomobile bindikleri ve bu sırada mobese kameralarına takıldıkları, mobese kameralarından plakası tespit edilen aracın yakalanması için polis ekiplerinin çok yönlü çalışma başlattığı bildirildi.

FD(GG/AAA) (FOTOGRAFLI)