ZONGULDAK'ın Ereğli ve Alaplı ilçelerinde etkili olan yağmur yaşamı olumsuz etkiledi. Ereğli'de sel sularında mahsur kalan 8 kişiyi itfaiye kurtardı. Alaplı Mollabey Köyü'nde çok sayıda ev ve işyerini su bastı.
Yağmur nedeniyle İncivez Deresi taşarken, Mollabey Köyü yolu ulaşıma kapandı. Bir itfaiye aracı suyla kaplı yoldan güçlükle geçti. Jandarma ekipleri bölgede önlem alarak diğer araçların geçişine izin vermedi. Diyaliz hastalarını almak için Ereğli Devlet Hastanesi'nden gelen bir araç ve başka bir vaka için köye gitmek isteyen ambulansa da geçiş izni verilmedi. Araçlar alternatif yollara yönlendirildi.
MOLLABEY SU ALTINDA
Nüfusu en yoğun köylerden olan Mollabey'de yağmur nedeniyle bir çok ev ve işyerini su bastı. Dere kenarında bulunan evlerin zemin katları da yaklaşık 50 santim su altında kaldı. Vatandaşlar, su ve çamur içindeki evlerini ve işyerlerini kendi imkanlarıyla temizlemeye çalıştı. Mollabey İlkokulu'nu da su bastı.
Bahçeler ve seralardaki ürünler hasar gördü. Bir adet büyükbaş hayvan ile çok sayıda kanatlı hayvanın, içi su ile dolan ahır ve kümeslerde boğularak telef olduğu belirtildi.
EREĞLİ'DE 8 KİŞİ KURTARILDI
Yağmur, Ereğli'de de etkili oldu. İlçeye bağlı Ketenciler, Hamzafakıhlı, Bölücak, Çolaklaraltı ve Kızılca köylerinde yağmur ve sel sularında mahsur kalan 8 kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Çolaklaraltı'nda sel sularına kapılan otomobil, yaklaşık 500 metre sürüklendikten sonra bir ağacın gövdesine takılarak durdu. İtfaiye ekibi, otomobil sürücüsü Hayrettin Ünal'ı botla kurtardı. Köylerde birçok ev sular altında kaldı. Ahırlar ve bahçeler hasar gördü. Selde dükkanındaki yaklaşık 300 kilo eti kullanılmaz hale gelen 48 yaşındaki Salih Yılmaz, derenin yükselmesiyle işyerinin sular altında kaldığını söyledi. Selin bir anda geldiğini anlatan Yılmaz, "Su anında yükseldi. Dükkandan bir şey kurtaramadık" dedi.

FOTOĞRAFLI