ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde çiftçi 58 yaşındaki Erzuman Tekin, evlendirme vaadiyle kendisini 41 bin lira dolandıran ve silah zoruyla boş senet imzalattığı iddiasıyla dini nikah kıydığı Z.Ç. ve 4 yakını hakkında suç duyurusunda bulundu.
Alanya'nın Kocaoğlanlı Mahallesi'nde resmi nikahlı eşinden 13 yıldır ayrı yaşayan Erzuman Tekin, kendisi gibi yalnız yaşayan erkeklere başlık parası karşılığında kadın bulup evlendiren S.A. ile tanıştı. Geçen şubat ayında S.A. ile Mardin'in Kızıltepe İlçesi'ne giden Erzuman Tekin, burada kendisiyle tanıştırılan 27 yaşındaki Z.Ç. ile 13 bin 500 lira başlık parası, 25 bin lira değerinde altın ve 2 bin 500 lira tutarında giyim eşyası karşılığında evlenmeyi kabul etti. 41 bin lirayı evleneceği kadının kardeşleri M.Ç., İ.Ç. ve akrabası M.K.'ya teslim eden Erzuman Tekin, dini nikah kıyıldıktan sonra Z.Ç. ile birlikte 5 Mart'ta Alanya'ya dönmek için otobüsle yola çıktı.
AĞABEYİ TEHDİT EDİNCE KADINI GERİ GÖTÜRDÜ
Erzuman Tekin, Alanya'ya girmek üzereyken cep telefonuyla arayan ve Z.Ç.'nin ağabeyi olduğunu iddia eden kişi, 'Kıza altın almamışsın. Beni oraya getirme. Kızı acele getir' diye tehdit etti. Bunun üzerine Tekin ve Z.Ç., aynı gün otobüsle Mardin- Kızıltepe'ye döndü. İddiaya göre evlenmeyi düşündüğü kadının ağabeyleri, Erzuman Tekin'e silah zoruyla boş senet imzalattı. Yakınları, Z.Ç.'nin de Erzuman Tekin'le gitmesine izin vermedi. Yaşanan olaylar üzerine Tekin polisi arayarak şikayetçi oldu. Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Suriyeli olduğu tespit edilen Z.Ç. ile ağabeyleri M.Ç., İ.Ç., yakınları M.K.'yi gözaltına aldı. S.A. ise Alanya'da yakalandı. Şüphelilere ait araçta yapılan aramada 1 tabanca ve 1 tüfek ele geçirildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
TUTUKLU YARGILANMALARINI İSTİYOR
Dini nikah kıydığı Z.Ç. ve yakınları hakkında 'nitelikli dolandırıcılık, şartlı tehdit, zorla senet imzalatmak, hürriyeti tahdit' suçlarından 14 Mayıs'ta Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan Erzuman Tekin, şüphelilerin tutuklu yargılanmasını talep etti. 22 yılda çiftçilik yaparak biriktirdiği parayı geri alabilmek için hukuk mücadelesi verdiğini anlatan Tekin, kendisini dolandıran kişilerin suça meyilli olduğunu iddia etti. Erzuman Tekin, "Olay Alanya'da başladı ve Kızıltepe'te bitti. Beni günlerce kendilerine ısındırdılar ve güvenimi kazandıktan sonra dolandırdılar. Canıma ve malıma zarar verme ihtimalleri var. Bu nedenle tutuklu yargılanmalarını talep ediyorum" dedi.

TE(SU/AK) (FOTOĞRAFLI)