ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde 3 gün boyunca çıkan yangınların şüphelisi olarak 28 yaşındaki Ramazan A. gözaltına alındı.
Tarihi Alanya Kalesi'nde ilk olarak cumartesi günü çıkan yangın tarihi evlere sıçramadan söndürülürken, pazar günü aynı bölgede tekrar yangın çıktı. Yangınlarla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplere aynı bölgede dün akşam saatlerinde üçüncü yangın ihbarı geldi. Yangınların çıktığı bölgeye yakın yerde oturan ve psikolojik sorunları olduğu belirtilen Ramazan A.'dan şüphelenen polis, dün akşam saatlerinde söndürülen küçük çaplı yangının ardından şüpheliyi gözaltına aldı.
ÇOK SAYIDA SUÇ KAYDI VAR
Emniyete götürülerek ifadesi alınan Ramazan A.'nın, yangınları kendisinin çıkardığını söylediği belirtildi. Şüphelinin ifadesinde, ilk yangını boş arazideki yatakta yatan bir kişiden rahatsız olduğu, ikincisini de tartıştığı komşusundan intikam almak amacıyla çıkardığını anlattığı kaydedildi. Ramazan A.'nın daha önce de hırsızlık, mala zarar verme ve tehdit gibi suçlardan kaydı bulunduğu, ayrıca 2010 yılında bir köpeği boğazına ip bağlayarak Alanya Kalesi'nden atmak, yaklaşık 2 ay önce ise Alanya Kalesi'nde gezintiye çıkan Rus turist Anna Hodireva'yı kendisine temas edeceği gerekçesiyle 6 yerinden bıçaklamaktan sabıkası bulunuyor. Bıçaklama sonrası Ramazan A., Manisa'da psikolojik tedavi gördü.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan Ramazan A., adliyeye sevk edildi.

FOTOĞRAFLI