BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'a 'tehdit ve hakaret' içeren mektup gönderdiği iddiasıyla hakkında soruşturma yürütülen Alaattin Çakıcı, Adana Kürkçüler F Tipi Cezaevi'nden yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildikten sonda ifade verdi.
İzmir'de kaldığı cezaevi müdürü Ayhan Çapacı'ya silahlı saldırı düzenlenmesini azmettirdiği iddiasıyla Adana'daki F Tipi Cezaevi'ne nakledilen Alaattin Çakıcı, iddiaya göre, cezaevinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdi. Mektupta hakaret ve tehdit içerikli sözler olduğu iddiasıyla Çakıcı hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Hükümlü olarak kaldığı Adana Kürkçüler F Tipi Cezaevi'nden yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen Çakıcı, avukatıyla beraber Cumhuriyet Savcısı'nın odasına alındı.
Gelen talimat doğrultusunda ifadesi alınan Çakıcı'nın, cezaevinden yazılan ve hakaret içerdiği belirtilen mektupları yazısı kötü olduğu için değişik avukatlarına yazdırdığını, mektupların altındaki imzaların ise kendisine ait olduğunu söyledi. Çakıcı, 4 sayfalık ifadesinde, mektupta kullandığı ifadelerin tamamının Başbakan'ın şahsına olduğunu, makamına yönelik asla bir ifadesinin olmadığını ileri sürdü. Çakıcı, yaklaşık 2 saat süren ifadenin ardından yine yoğun güvenlik önlemi altında cezaevine götürüldü.
Çakıcı hakkında, ayrıca Başbakan Erdoğan ve eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e daha önce gönderdiği mektuplardan dolayı da 'hakaret ve tehdit' suçlarından dava açılmıştı.