İZMİR F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ayhan Çapacı'ya silahlı saldırı düzenlenmesini azmettirdiği iddiasıyla Adana'ya nakledilen Alaattin Çakıcı, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda tutuklanan Ebru Gündeş'in eşi Reza Zarrab'ın avukatı olarak gündeme gelen Şeyda Yıldırım'ın sevgilisi olduğu iddialarını yalanladı.
28 Mayıs 2013'de, Adana F Tipi Cezaevi'ne nakledilen Alaattin Çakıcı, iddialarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Avukatı Batur Eroğlu tarafından basın kuruluşlarına ulaştırılan açıklamada şöyle denildi:
"Av. Şeyda Yıldırım, Alaattin Çakıcı'nın Fransa'dan Türkiye'ye iade edildiği 14 Aralık 1999'dan 2005 yılına kadar kaldığı çeşitli cezaevlerinde ve ikinci yurtdışı yakalanmasında Viyana Federal Cezaevi'nde bir süre ziyaretine gelip gitmiştir. 2005 yılından sonra 2007'ye kadar kaldığı Tekirdağ Cezaevi'ne 2 yıl boyunca hiç uğramamıştır. 2007 yılında sağlık nedeniyle sevk edildiği Kocaeli 2 Nolu F Tipi Cezaevi'ne gönderildiği zaman 2-3 kez ziyaret etmiştir. O tarihlerde 1 nolu cezaevinde bulunan Erol Evcil'in avukatlığını üstlendiği için her gün Erol Evcil'i ziyaret etmiştir. Erol Evcil'in tüm davaları bitene kadar da avukatlığını yapmıştır. Bu dönemde 2 yıl boyunca cezaevine gitmediği için Av. Şeyda Yıldırım'ı avukatlıktan azlettirmiş ve cezaevi bilgisayarına kaydettirmiştir. O dönemde basında yer alan Alaattin Çakıcı'nın sevgilisi olduğu haberleri doğru değildir. Av. Şeyda Yıldırım'ın basına net bir açıklama yapmaması bu söylentiye sebep olmuştur."