İNECEĞİ YERE 200 METRE KALA KAZA OLDU
Kazada sağ kolundan yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan 21 yaşındaki Şammas Arslan, vatani görevini yaptığı Tekirdağ Çerkezköy'deki birliğinden teskeresini alıp memleketi Aksaray'a gelmek üzere olduğunu söyledi. İneceği yere 200 metre kala kazanın meydana geldiğini ifade eden Şammas Arslan, "Muavine ineceğim yeri söyledim. Muavin ilerlerken ben de arkasından gidiyordum. O sırada kaza oldu. Şoförde siyah güneş gözlüğü vardı. Uyuduğunu düşünüyorum. Uyumasaydı kaza olmazdı. Ben şikayetçiyim'' dedi.Şammas Arslan, kazanın ardından devrilen otobüsten kendi çabalarıyla çıktığını söyledi.
Hatay'daki birliğine gitmek üzere olduğunu belirten bir yaralı asker ise, ''Hatay Serinyol'da askerim. Otobüs Harem'den kalktı. Önde, cam kenarının yanında oturuyordum. Mıcır sesini duydum. Sonra otobüs devrildi. Şoför büyük bir ihtimalle uyudu. Çünkü yol boştu ve sağ taraftaydık. Güneş gözlüğü vardı'' dedi.
GÖZALTINA ALINAN ŞOFÖR: GÜNEŞ GÖZÜMÜ ALDI
Kazadan yara almadan kurtulan ve jandarma tarafından gözaltına alınan şoför Aydın Ağaltıcı, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye getirildi. Sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere jandarma komutanlığına götürülen Ağaltıcı, gazetecilerin "Kaza nasıl oldu? Uyuduğunuz iddia ediliyor?" sorularını cevapsız bırakıp jandarma aracına bindi.
Şoför Ağaltıcı'nın jandarmaya verdiği ilk ifadesinde ''Güneş gözümü aldı. Yolun sağındaki banket derinliği de yarım metre kadar vardı. Otobüsde o banket derinliğine girmişti. Sonra direksiyonu toparlayamadım ve kontrolden çıkıp devrildi.''dediği öğrenildi.
ÖLENLERİN İSİMLERİ
Kazada ölen 7 kişiden; Arzu Kav (32), Perihan Yaprak (52), Dinçer Meriç, Yılmaz Çakır, Mustafa Özdemir'in kimliği tespit edilirken, 2 kişinin kimlik tespit çalışmaları sürüyor.

FOTOĞRAFLI