Hasan BÖLÜKBAŞ/AKSARAY, () - İSTANBUL'dan Hatay'a giden yolcu otobüsü Aksaray yakınlarında sürücünün kontrolü yitirmesi sonucu devrildi. Kazada 7 kişi hayatını kaybederken, 41 kişi de yaralandı.
Kaza, bugün saat 09.00 sıralarında Aksaray- Ankara karayolunun 20'inci kilometresinde meydana geldi. İstanbul- Hatay seferini yapan Aydın Ağaltıcı yönetimindeki 34 HTS 45 plakalı yolcu otobüsü, sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sunucu devrildi. Kaza yeri bir anda savaş alanına dönerken, yaralıların yardımına önce yoldan geçen araçlardakiler koştu. Kaza yerine kurtarma ekipleri ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi.
OTOBÜSÜN ALTINDAN ÇIKARILDI
Büyük paniğin yaşandığı olay yerinde aralarında çocukların da bulunduğu yaralılar ambulanslarla Aksaray'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Otobüsün altında yolcular kaldığının tespit edilmesi üzerine olay yerine ulaşan kurtarma ekipleri de çalışma başlattı. Devrilen otobüs kaldırılırken, 7 yolcunun cesedine ulaşıldı.
Kurtarma ekipleri tarafından çıkartılan cesetler ambulanslarla Aksaray Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.
VALİ YARALILARI ZİYARET ETTİ
Aksaray Valisi Şeref Ataklı da kazada yaralanan yolcuları hastanede ziyaret etti. Bazı yaralılar, beraber yolculuk yaptıkları yakınlarına ulaşamadıklarını belirterek Vali Ataklı'dan yardım istedi.
Aksaray Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Ahmet Korkmaz, ''İlk kaza ihbarından sonra hastanedeki branş doktorlarının tamamını acil servise çağırarak hazır beklettik. Gelen her yaralının başına doktor ve sağlık memuru vererek yakından ilgilendik. Kazada 7 kişi hayatını kaybetti. Şu anda hastanemizde bulunan 3 yolcumuzun hayati tehlikesi var ve birini ameliyata aldık. Bizim hastanemizde 24 yaralı var. Özel hastanede ise 17 yaralı yolcu bulunuyor.'' dedi. Ölü ve yaralıların isimlerinin tespit edilmesi için çalışma başlatıldı.
KAZA YAPAN OTOBÜSÜ KARAYOLUNA ÇIKARTTILAR
Devrilen otobüs vinç yardımıyla kaldırıldı. Camları kırılan ve sağ lastiklerinin havası inik olduğu gözlenen otobüsün çalışması üzerine bir şoför tarafından karayolundan sanayi sitesine götürüldü.
Otobüse jandarma ve kurtarmak için gelen vinçte eşlik etti.
Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan otobüs şoförü Aydın Ağaltıcı gözaltına alınarak soruşturma başlatıldı.

FOTOĞRAFLI