Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL,() GEZİ Parkı protestoları sırasında tadilat halindeki AKM’ye konuşlanan polis, ön kapıyı boşalttı. Burada nöbet tutan polisler, artık Atatürk Kültür Merkezi’nin diğer noktalarında bekliyor.

Ön kapının boşaltılması sosyal medyada 'Polis AKM’den çekiliyor' diye yorumlandı. Ancak polisin çekilmediği, ön kapıdan ayrıldığı belirlendi. Kapının kapanmasının güzel olduğunu söyleyen Taksim Meydanı’nda simitçilik yapan Hüsnü Ataç, “Ön kapıyı dün kapattılar. Burada ufak tefek kazalar oluyordu. Güvenlik nedeniyle konan taşlar vardı. Vatandaşlar toplu taşıma araçlarına inip binerken ufak tefek kazalar oluyordu. Taşlarının kaldırılmasından sonra çevredekiler daha rahat yürüyor” dedi.

Hüsnü Ataç, “AKM’ye kesinlikle bir çözüm bulunması gerekiyor. Az çok İngilizcem var. Bazı şeyleri anlayabiliyorum. Turistler bana binanın neden kırık olduğunu, niçin böyle olduğunu soruyor. Bu sorulara cevap vermeye utanıyoruz. Buna bir çözüm bulmaları lazım. Böyle bir görüntü dünyanın hiçbir meydanında yok. Bu artık kimin sorumluluğunda ise bir an önce çözüm bulunmalı” diye konuştu.

(FOTOĞRAFLI)