ADAPAZARI'nda bir fabrikada işçi olarak çalışan 39 yaşındaki Yunus Kahya, daha önceden bir çok suçtan sabıkası bulunan ve tedavi gördüğü Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden 15 gün önce bırakılan 24 yaşındaki Uğur K. tarafından ilçe otobüs garajında 16 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Yakalanan zanlı Uğur K.'nın ifadesinde, öldürdüğü kişiyi tanımadığını; cezaevine girmek için onu bıçakladığı söylediği öğrenildi.
Olay Adapazarı Yenidoğan Mahallesi'ndeki Otobüs Garajı'nda saat 21.30'da meydana geldi. Bir fabrikada işçi olarak çalışan Yunus Kahya, garajın ortasında Uğur K. tarafından bilinmeyen bir nedenle 16 yerinden bıçaklandı. Saldırıyı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri saldırganı, olayda kullandığı bıçakla gözaltına alırken, Sakarya  Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Yunus Kahya yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
Sorgulanmak üzere polis merkezine getirilen Uğur K.'nın yapılan kimlik sorgulamasında çok sayıda sabıkasının bulunduğu belirlenirken, akli dengesinin yerinde olmadığı ve 15 gün önce İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden taburcu edildiği belirlendi.  Poliste çelişkili ifadeler veren Uğur K.'nin öldürdüğü kişiyi tanımadığı, olay sırasında da Geyve İlçesine gitmek üzere ilçe otobüs garajına geldiği sırada bıçaklayarak öldürdüğü Yunus Kahya ile karşılaştığını söylediği öğrenildi. Sorgusunda suçlamaları kabul eden Uğur K.'nın, "Hapise girmek gerekiyordu. o nedenle öldürdüm" dediği öğrenildi.  Uğur K.nin sorgusu sürüyor.

ZT-AG(MB),12.03.2014 (foto)