ARKADAŞI KORKUP KAÇMIŞ
Manisa’nın Akhisar İlçesi’nde dört gündür kayıp olan ilkokul öğrencisi 9 yaşındaki Umut Zambak’ın, olay anında yanında bulunan adı açıklanmayan arkadaşının ifadesiyle evine yaklaşık 500 metre mesafedeki TCDD’ye ait su kuyusunda 4 gün sonra ölü bulunduğu bildirildi. Aynı yaştaki arkadaşının Umut Zambak kuyuya düşünce korkup kaçtığı, olayı da kimseye anlatmadığı belirtildi. Araştırmaları derinleştiren polisin birlikte yürürken güvenlik kameralarını bulup, ulaştığı aynı yaşlardaki çocuğun önce, “Gezdik ama sonra ayrıldık” dediği, daha sonra da kuyuyu anlatınca Umut’un cesedine ulaşıldığı ortaya çıktı.
Konuyla ilgili Akhisar Kaymakamı Kaan Peker ve TCDD Genel Müdürlüğü tarafından iki ayrı yazılı açıklama yapıldı. Kaymakam Kaan Peker, açıklamasında Kibariye Zambak’ın, 26 Nisan’da Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gidip, 9 yaşındaki oğlu Umut Zambak için kayıp başvurusunda bulunduğunu belirtti. Kaymakam Peker açıklamasında, “Kayıp çocuğun bulunmasına yönelik Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ile Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçe merkezinde bulunan kamera kayıtlarını incelemesi sonucu kayıp çocuğun, bir arkadaşıyla kaybolduğu 25 Nisan’da tren garı yönüne gidip, burada bir süre oynadığı tespit edilmiştir. Kayıp çocuk, yanındaki arkadaşının ek ifadesi sorucu istasyonun sağındaki su deposunda yapılan çalışmada İzmir Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği personelince, kuyudan çıkartılmıştır. Çocuğun cesedi otopsi icin İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, detaylı açıklama savcılık tarafından yapılacaktır” dedi.
KUYUNUN PENCERELERİ KAPALI VE ÇİVİLİYDİ İDDİASI
TCDD Genel Müdürüğü’nden yapılan açıklamada ise güvenlik kamerası görüntülerinden Umut’un Gaziler Bulvarı’ndaki geçitten 25 Nisan’da saat 18.15 sıralarında bir arkadaşıyla geçerken görüldüğü belirtilip, şu ifadelere yer verildi:
“Umut arkadaşının verdiği ifadelerle çevrede aranmaya başlanmıştır. Birimlerimizce yapılan araştırmayla Umut Zambak ve arkadaşının su deposunun kapalı ve çivili olan pencere kapaklarını açarak, içerde bulunan oyuncağa benzettikleri bir cismi almak isterken Umut’un kuyuya düştüğü öğrenilmiştir. Söz konusu depo, olay öncesi koruma amaçlı çivili durumda tutulmaktaydı. Akhisar demiryolu hattının şehir geçişi nedeniyle gar ve çevesinin tamamının düzenlemesine yönelik çalışmalar sürdürülmektedir. Bu kapsamda Anıtlar Kurulu tarafından tescili söz konusu su deposunun da düzenleme çalışmalarına başlanmıştır. Acılı aileye tüm teşekkülümüz ve demiryolcular adına başsağlığı diliyoruz.”
AKHİSAR, (Manisa) ()

OHA(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)