Emre BAYLAN/ANTALYA, () - AKDENİZ Üniversitesi'nde 100 kadar öğrenci, Soma'daki maden faciasını protesto etmek için ders boykotuna başladı.
Kampüs içindeki Olbia Çarşısı'nda toplanan öğrenciler 'Maden işçileri ve Mehmet İstif'in katili sermaye ve onun temsilcisi AKP'dir' yazılı pankart açtı. 'İşçi Ölümleri Kader Değildir', 'Kapitalizm Öldürür', 'Bedava Alınan Kömürler Bedava Alınan Ömürler Demekmiş' yazılı dövizler açan gruba bir süre sonra 'Soma İşçisinin Katili AKP' yazılı pankartlarıyla başka bir öğrenci grubu daha katıldı. Grup adına yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Soma halkı evlatlarına, babalarına, kardeşlerine ulaşmak için madene koşarken AKP iktidarı yaraları sarmak yerine polis ve asker yığmak, kendilerine karşı oluşabilecek tepkileri bastırmak derdine düşmüştür. Böyle bir zihniyetin gelecekte yaşanması muhtemel benzeri katliamların önüne geçmesi mümkün değildir. AKP iktidarına 'Dur' denilmediği sürece daha çok annenin gözyaşı akmaya devam edecektir."
Öğrencilerin madenci bareti ve yakalarında siyah kurdele ile katıldığı protesto oturma eylemi, sloganlar ve hep bir ağızdan söylenen madenci ağıtlarıyla devam ediyor.
Polis, kampüste yaşanabilecek olası taşkınlıklara karşı geniş güvenlik önlemi aldı.

EB(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)