Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, () - TRT'nin 50'nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Akdeniz Üniversitesi'nde (AÜ)düzenlenen konferans sırasında özel güvenlikçiler ile salona girmeye çalışan bir grup arasında arbede yaşandı. Gruba, Çevik Kuvvet polisi biber gazıyla müdahale etti.
TRT'nin 50'nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla AÜ Hukuk Fakültesi'nde 'Medya Seminerleri' düzenlendi. 11-13 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek seminerlerin açılışına, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, TRT Yayın Denetleme Dairesi Başkanı Mehmet Alkaş, TRT Antalya Bölge Müdürü Hüseyin Arslangiray, AÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık, davetliler ve öğrenciler katıldı.
Konferans devam ederken bir grup salonun önünde slogan atmaya başladı. 'Berkin Elvan ölümsüzdür' sloganı atan grup, daha sonra konferans salonuna girmeye çalıştı. Özel güvenlik görevlilerinin müdahalesi sonucu gruptakiler ve görevliler arasında arbede yaşandı.
Karşılıklı tekme ve yumrukların atıldığı arbede sırasında olay yerine Çevik Kuvvet ekipleri çağrıldı. Yaklaşık 10 dakika sonra Hukuk Fakültesi'ne gelen Çevik Kuvvet polisini gören grup hızla dışarı koşmaya başladı. Grup binanın girişine barikat kuran polise taşlarla saldırdı. Çevik Kuvvet ise biber gazıyla gruba müdahale etti. Hukuk Fakültesi önünden uzaklaşan grup AÜ Hastanesi Acil Servis önünde bekleyişini sürdürürken, Çevik Kuvvet ekipleri de barikat kurdu.
Olaylar sırasında konferans da normal seyrinde devam etti. Ortamın sakinleşmesinin ardından içeride bulunan protokol üyeleri dışarı çıktı. AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

ÖÖ(HA/CK) (FOTOĞRAFLI)