İtalyan haber ajansı ANSA’nın son dakika haberine göre; Akdeniz’in Libya açıklarında sığınmacıları taşıyan bir teknenin alabora olduğu bildirildi. 100’ü aşkın göçmenin bulunduğu tekneden 4 sığınmacının sağ kurtulduğu, 8 göçmenin de cesedinin denizden çıkarıldığı açıklandı. Konu ile ilgili son dakika gelişmelerini aktarmaya devam edeceğiz...
Libya’nın 30 deniz mili  açığında içinde 100’ü aşkın göçmenin bulunduğu teknenin alabora olduğu, olay  yerinde 4 sığınmacının sağ kurtarıldığı, 8 göçmenin de cesedinin denizden  çıkarıldığı belirtildi.

Haberde, kurtarılan sığınmacıların ifadelerine göre teknedekilerin  toplam sayısının 107 olduğu, bu nedenle bölgede arama-kurtarma çalışmalarının  ağır deniz koşullarına rağmen devam ettiği bildirildi.
Roma’daki Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan idare edilen kurtarma  operasyonuna, bölgeye en yakın konumdaki AB Dış Sınırlarının Yönetimi için  Operasyonel İşbirliği Ajansı’na (FRONTEX) bağlı deniz unsurları ve ticari  gemilerin yönlendirildiği kaydedildi.
Bu arada, yine aynı bölgede sabah saatlerinde üçünde 3 göçmenin cesedi  bulunan bir başka sığınmacı teknesine kurtarma operasyonu yapıldı.
Akdeniz’de, insan kaçakçılarının en yoğun kullandığı güzergahlardan  biri olan söz konusu hatta geçen yıl 5 bin 22 kişi hayatını kaybetmişti.