SAMSUN'un Ladik İlçesi'ndeki Akdağ'a hafta sonu tatilini geçirmek için giden 2 kişi, zirveye çıkarken kayboldu. Telefonla haber vermeleri üzerine jandarma ekipleri 2 kişi kurtardı.
Samsun'un Bafra İlçesi'nden Ladik İlçesi'ndeki 1800 metre yükseklikteki Akdağ Kayak Merkezi'ne hafta sonu tatili için giden Şükrü Gül ile Fatih Anlılar, öğle saatlerinde teleferik ile zirveye çıktı. Ardından zirvede yürüyüşe çıkan 2 arkadaş dönüşte yollarını kaybetti. Bunun üzerine jandarmayı arayarak kaybolduklarını söyledi.
Ladik İlçe Jandarma ekipleri harekete geçerek zirveye çıktı. Bölgede yaklaşık 4 saat arama çalışması yapan ekipler, 2 arkadaşla telefonla sürekli irtibat halinde kaldı. Bir süre sonra da Amasya'nın Suluova İlçesi'ne bağlı Seyfe Köyü yakınlarında ormanlık alanda Fatih Anlılar ile Şükrü Gül'ü buldu. Üşüdükleri için donma tehlikesi geçiren 2 arkadaş kızakla Akdağ'dan indirilerek Ladik Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Sağlık durumları iyi olan arkadaşlar daha sonra Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. HE(MS/ESM)