Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da uyuşturucu ticareti yapmak suçundan 8 yıl hapis cezasına çarptırılan tutuklu 60 yaşındaki Mehmet Beşir Alto, akciğer kanserinden tedavi gördüğü hastanede öldü.
Adana'nın merkez Seyhan İlçesi'nde yaşayan Mehmet Beşir Alto, 2012'de Mersin Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin uyuşturucu tacirlerine yönelik yaptığı operasyonda gözaltına alındı. Mersin'in Tarsus İlçesi'nde hakim karşısına çıkartılan Alto, 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan tutuklanarak Tarsus Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Yargılama sonunda 8 yıl hapis cezası alan Alto, Yargıtay'a başvurarak kararı temyiz etti.
Davanın temyiz süreci devam ederken akciğer kanseri olan Alto'nun tedavisi de belirli aralıklarla Adana'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde yapıldı. Tedaviye rağmen Alto'nun hastalığı ilerledi. Alto'nun ailesi de resmi başvuru yaparak, daha ileri tetkik ve tedavisinin yapılabilmesi amacıyla Adana Kürkçüler Cezaevi'ne naklini istedi. Geçen 20 Mayıs 2013'da Adana'daki cezaevine nakledilen Mehmet Beşir Alto, hastalığı daha fazla ağırlaşınca geçen ay Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yatırıldı. Burada tedavisi süren Mehmet Beşir Alto bugün sabah hayatını kaybetti. Mehmet Beşir Alto'nun cenazesi, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.
TAHLİYE ETMEDİLER
Alto'nun bürokrasiye kurban edildiğini söyleyen kızı Nebahat Beyazgül, "Babamın bırakılması için çalmadığımız kapı kalmadı. Cumhurbaşkanlığı'na, Adalet Bakanlığı'na dilekçeler verdik. Ama sonuç alamadık. Tahliye etmediler. Bir aydan beri hastanede, iki eli kelepçeli olarak yatıyordu. Dün ziyaret etmek istedik, son anları artık öleceği belli. Son gecesini evinde çocuklarının, torunlarının yanında geçirsin istedik, izin vermediler. Sadece 4 dakika görebildik" diye gözyaşı döktü.
Otopsinin ardından Alto'nun cenazesi, Gülbahçe Mahallesi'ndeki Küçükoba Mezarlığı'nda toprağa verildi.

FK(BK/AAA) (FOTOĞRAFLI)