İZMİR'in Aliağa İlçesi'nde, akaryakıt yüklü tanker ile hatalı sollama yaptığı ileri sürülen kamyon çarpıştı. Kamyon şoförü 45 yaşındaki Naki Savaş, araçta sıkışarak ağır yaralandı. Yakıt deposu delinen 8 bin litre akaryakıt yüklü tankerde şans eseri patlama olmazken, olası bir faciadan dönüldü.
Kaza, bugün 12.00 sıralarında, Petkim ile TÜPRAŞ tesislerinin arasından geçen Gemisöküm yolu olarak bilinen Aygaz Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Gemisöküm tesisleri yönüne giden ve bozuk yolda yavaşlayan Umut Çalışkaner yönetimindeki 35 FA 3877 plakalı hafriyat kamyonu, tek şeritli yolda hatalı sollayan Naki Savaş'ın kullandığı 35 NKZ 58 plakalı kamyon ile karşı yönden gelen Osman Yılmaz'ın yönetimindeki 20 L 6779 plakalı akaryakıt yüklü tanker çarpıştı. Şoför kabininde sıkışan Savaş, ihbar üzerine gelen AKS 110 ekiplerince kurtarıldı. Sağ ayağının diz altından kopacak duruma geldiği görülen Naki Savaş, ambulansla, Aliağa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Savaş, yapılan ilk müdahale sonrası ambulansla Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi.
FAİCADAN DÖNÜLDÜ
Tankerde 18 bin litre akaryakıtın bulunması ve yakıt deposunun delinip yere akmasına rağmen kaza anında olası bir patlamanın yaşanmaması sevindirdi. Yolun temizlenmesi ve araçların kaldırılması için yol yaklaşık 1 saat trafiğe kapalı kaldı. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.
Tanker şoförü Osman Yılmaz, "Gemi Söküm bölgesindeki Alpet Akaryakıt Dolum Tesisinden 18 bin litre motorin yükledim. Denizli Çivril'e gidiyordum. Ben normal yolumdan gidiyordum. Birden karşımdan gelen kamyonun arkasından karşıma bir kamyon çıktı. Her ne kadar sağa kaçtıysam da yolun dar olması sonucu kurtaramadım. Kamyon benim şoför kabinimi sıyırarak depo bölümüne çarptı. Ondan sonra ne oldu bilmiyorum" dedi.

ŞA(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)