BURDUR'un Gölhisar İlçesi'nde, bir akaryakıt istasyonunda silahla gasp yapan, bir diğerinde ise gasp girişiminde bulundukları iddia edilen 5 kişi tutuklandı.
Gölhisar Armutlu Meydanı'nda 10 Ocak'ta bir akaryakıt istasyonundaki çalışanları silahla etkisiz hale getiren şüpheliler, 1000 lira gasp etti. Aynı şüpheliler 29 Ocak'ta ise başka bir akaryakıt istasyonunda silahlı gasp girişiminde bulundu, ancak başarılı olmadı. Şikayetler üzerine soruşturma başlatan Burdur Emniyet Müdürlüğü ve Gölhisar Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, Gölhisar Pazar Mahallesi İbni Sina Caddesi'nde bir otomobile 'dur' ihtarında bulundu.
İhtara uymayarak kaçan araçtaki E.D. (19), A.D. (20) ve M.D. (19), yapılan takip sonucu ara sokakta polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Araçta yapılan aramada gasp olaylarında kullanıldığı iddia edilen kar maskeleri, 1 kuru sıkı tabanca, kapı açmak için kullanılan tornavida ve çalıntı olduğu ileri sürülen malzemeler ele geçirildi.
Şüphelilerin sorgularında verdikleri bilgiler üzerine operasyonu sürdüren polis, gasp olayına karıştığı iddia edilen O.A. (23) ve ve U.A.'yi (17) Denizli'nin Acıpayam İlçesi'nde gözaltına alarak Gölhisar'a getirdi. Sorgularında şüphelilerin farklı tarihlerde Gölhisar, Çavdır ve Acıpayam ilçelerinde 2 yağma ile 3 evden, 1 süt kooperatifinden, 6 kahvehaneden, 1 kantinden, 1 otodan, 2 büfeden hırsızlık ve 2 mala zarar verme olayı gerçekleştirdikleri tespit edildi. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 5 şüpheli, tutuklandı.