AMASYA'da 3.5 dönümlük ağaçlık alanda akaryakıt istasyonu yapılacağını duyan semt sakinleri tepki gösterdi. Olay çevre eylemine dönüşürken, polis müdahale etti.
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları’na (TCDD) ait üzerinde yaklaşık 130 ağaç bulunan 3,5 dönümlük araziyi özel bir şirket, akaryakıt istasyonu kurmak üzere 49 yıllığına kiraladı. Şirket de insanların piknik yaptığı arazinin etrafını sac levhalarla çevirerek ağaçları kesmeye başladı. Bunun üzerine çevrede toplanan onlarca kişi, araziye giderek motorlu testerelerle ağaçları kesen işçilere tepki gösterdi.
Araziye inşaat yapacak şirketin çevrelediği metal perde dün çevre sakinleri tarafından yıkılınca, bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis ile vatandaşlar arasında zaman zaman arbade yaşandı. Olay yerine gelerek vatandaşları sakinleştirmek isteyen Amasya Barosu avukatlarından Umut Yolcu, arsaya yapılacak olan benzin istasyonuna verilen ruhsat ve izinlerin iptali için dava açacaklarını söyledi.
Amasya TEMA Vakfı Başkanı Fazlı Özveren ise insanların her gün piknik yaptığı bir yerin yok edilmek istendiğini söyleyerek, "30 yılda yetişen ağaçlar 15 dakikada kesiliyor. Bunun insan öldürmekten farkı yok. Mahallenin ortasında benzin istasyonu olması son derece tehlikeli bir durum" diye konuştu.
İşçilerin çalışmayı bırakması üzerine kalabalıkta dağıldı. Ancak bir grup çevreci sabaha kadar arazide nöbet tuttu.

ST,SH(MS/AAA) (FOTOĞRAFLI)