TRABZON Cumhuriyet Başsavcılığı, AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak hakkında, ‘Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve hakaret’ suçlamasıyla fezleke hazırladı.
Bir süre önce, Trabzonspor Kulübü A.Ş.'nin şikâyeti üzerine, bordo mavililerin eski Başkanı Sadri Şener hakkında, 'güveni kötüye kullanma' ve 'özel belgede sahtecilik' suçlamalarıyla Trabzon 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Bu davanın açılması sonrasında bordo mavili camiadan Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na yönelik tepkiler geldi. Başkanı Hacıosmanoğlu da, AK Parti Trabzon Milletvekili ve Trabzonspor eski kulüp başkanlarından Faruk Özak’ın, yerel bir gazeteye verdiği beyanında, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ettiğini, kendisine de hakarette bulunduğunu ileri sürerek suç duyurusunda bulundu.
Konuyla ilgili soruşturmayı tamamlayan Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, TCK 83/2 maddesi gereğince, hakkında ceza takibat yapamadığı Ak Parti Trabzon Milletvekili Özak hakkında, ‘Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve hakaret’ suçlamasıyla fezleke hazırladı. Hacıosmanoğlu'nun suç duyurusunda, Sadri Şener hakkında dava açılmasının ardından Özak'ın, 02 Haziran 2014 tarihli bir yerel gazetede, 'Bunlar iftiradır. Şiddetle ve nefretle kınıyorum' başlığıyla yer alan beyanları ile adil yargılamayı etkilemeye teşebbüste bulunduğu, bu şekilde de TCK’nın 288’inci maddesindeki suçu işlediğinin  iddia edildiği vurgulandı.
Milletvekili Özak'ın aynı gazetede 06 Haziran 2014 günü yayınlanan röportajında da hakaret içeren sözler sarf ettiği suçlamasında bulunulduğu belirtilen fezlekede, ceza takibatı yapılabilmesi için Ak Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak'ın yasama dokunulmazlığının kaldırılması istendi. Fezleke, Türkiye Büyük Milleti Meclis Başkanlığı'na sunulmak üzere Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderildi.