KAYSERİ'de bilgisi dışında AK Parti üyesi yapılan CHP İl Disiplin Kurulu Başkanı Yılmaz Karaca’nın, AK Parti Genel Merkezi'ne ve ilçe yönetimine yönelik açtığı 20 bin liralık tazminat davası başladı.
Kayseri’de bilgisi dışında AK Parti üyesi yapıldığını belirten CHP İl Disiplin Kurulu Başkanı Yılmaz Karaca, arkadaşları arasında alay konusu olduğunu ve psikolojisinin bozulduğunu belirterek, bir süre önce AK Parti Genel Başkanlığı ile Kayseri Kocasinan İlçe Başkanlığı aleyhine 20'şer bin liralık tazminat davası açtı. Davanın ilk duruşması Kayseri 8'inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde bugün görüldü. Duruşmada tarafların savunmaları alınırken mahkeme heyeti, davacı tanıkların dinlenmesi, Kayseri 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde kayıtlı dava dosyasının istenmesine karar vererek, duruşmayı 23 Eylül 2014 tarihine erteledi. AK Parti yönetiminden şikayetçi olan Karaca, şöyle dedi:
"AKP sadece 'Allah birdir' derse inanırım. Buna da onlar dediği için değil; inancım gereği inanıyorum. Buradan vatandaşlara bir kez daha sesleniyorum. Vatandaşlar Yargıtay’ın sitesinden siyasi parti üyeliklerini kontrol etsin. Ben bilgim dışında AKP’ye üye yapıldığım için mağdur oldum ve hakkımı sonuna kadar hukuk çerçevesinde arayacağım. Bu konuda mağdur olan herkesi de hukuk önünde AKP’den hesap sormaya davet ediyorum."
Geçen yılın Temmuz ayında Kayseri 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen bir davada AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Hüseyin Cahit Özden ile yine partinin Melikgazi İlçe Başkanı Timur Barlas'a, 'Siyasi Partiler Kanunu'na muhalefet ederek, CHP'li üyeler ve aralarında memurların da bulunduğu bazı kişileri istemleri dışında üye yazdıkları' gerekçesiyle 1’er yıl 3’er ay hapis cezası verilmişti.

CZ(OE/İD) (FOTOĞRAFLI)