Mehmet TÜRK/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'da merkez Yenişehir İlçesi Ak Parti Belediye Başkan adayı Sebgetullah Seydaoğlu'nun seçim bürosuna, kimliği belirsiz 2 kişi tarafından ses bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, büronun camları kırıldı.
Ak Parti Yenişehir Belediye Başkan adayı Sebgettullah Seydağolu'nun Şehitlik semtindeki seçim bürosuna bugün sabah saatlerinde el yapımı ses bombalı saldırı düzenlendi. Kimliği belirsiz 2 kişi tarafından gerçekleştirilen saldırı sonrası, yaklaşık 10 kişinin bulunduğu seçim bürosunda bomba büyük bir gürültüyle patladı. Patlamanın etkisiyle seçim bürosunun camları kırılırken, patlama içerde bulunanlar da panik ve korkuya yol açtı. Patlamadan sonra olay yerine gelen polis inceleme yaparak, kaçan 2 saldırganın yakalanması amacıyla çalışma başlattı.
Seçim bürosuna gelerek görevlilerden bilgi alan Seydaoğlu, daha önce de bombalı saldırıya uğradığını belirterek, "Geçen hafta birinci saldırı olmuştu; esnafı ziyaret ederken, el bombalı saldırı düzenlemek isteyen bir çocuk, bomba elinde patlamıştı. Bilekten itibaren eli kopmuştu, 13 yaşındaydı. Son 2 ayda 4 çocuğun bileği aynı şekilde meydana gelen patlama sonrasında koptuğunu öğrendim. Hepsi de 13-14 yaşlarında. Sabah merkez bürodayken telefon açtılar seçim büromuza ses bombalı saldırı düzenlendiğini söylediler. Hemen buraya geldim. Seçimlere on gün kaldı. Atılan bu barış ve demokratik adımının devamını provoke etmek isteyenler var. İşte sabah büromuza atılan el bombasından sonra büromuzun halini görüyorsunuz. 30 yıldan beri siyaset yapıorum. Allahın izniyle 10 gün sonra da bu zaferi kutlayacağım inşallah. Bu saldırılardan demokrasi zarar görür, Diyarbakır zarar görür diyorum. Dimdik ayaktayım. Saldırının düzenlendiği saatlerde içerde yaklaşık 10-15 kişi vardı. Bombayı atanları da görmüşler, 2 kişilermiş. Sağlık olsun geçmiş olsun diyoruz. Dimdik ayaktayız seçim çalışmalarımıza devam ediyoruz. Barış kazansın, demokrasi kazansın, Diyarbakır kazansın diyoruz" dedi.

MT(GG/AK)(FOTOĞRAFLI)