Bayram BULUT/DİYARBAKIR, ()- DİYARBAKIR’da, merkez Kayapınar İlçesi'nde bulunan Ak Parti İl binasına 100 metre mesafede iki adet ses bombası patladı. Yüzleri poşu ile sarılı iki kişinin fırlattığı bomba nedeniyle yoldan geçen 2 kişi hafif şekilde yaralandı. Bölgede görev yapan polisin zırhlı araçla kovaladığı saldırganlar ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi.

Bugün saat 18.20 sıralarında Merkez Kayapınar İlçesi Şanlıurfa yolu üzerinde bulunan Ak Parti Diyarbakır İl Başkanlığı binasına yaklaşık 100 metre mesafede iki adet ses bombası patladı. Görgü şahitlerininh ifadelerine göre parti binası önünde gençlerin afiş asmak için hazırlık yaptığı bir sırada, yüzleri poşu ile sarılı iki kişi, ellerindeki ses bombalarını fırlatarak olay yerinden yaya olarak kaçmaya başladı. Bomba büyük bir gürültü ile patlarken, yoldan geçen iki kişi hafif şekilde yaralandı. 

Olay sırasında parti binası çevresinde bulunan polis, zırhlı araçla saldırganları yakalamak için kovaladı. Ara sokaklara kaçan saldırganlar bir süre sonra izlerini kaybettirdi. Parti binası çevresinde güvenlik önlemi arttırılırken, polis kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlattı. 

BB(GG/SSA)