Salih ÜÇTEPE/ADANA, () - ADANA'da kahvede oyun oynayan ağabeyi 46 yaşındaki Erdal Düşgün'ü tabancayla ensesinden vurarak öldürmekten yargılanan 36 yaşındaki Tuğrul Düşgün, 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tuğrul Düşgün, savunmasında, "Böyle bir olay yaşattığım için ailemden özür diliyorum" dedi.
Olay, 10 Ağustos 2013'de merkez Yüreğir İlçesi, Yavuzlar Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Orhan Kemal Bulvarı'ndaki kahvede arkadaşlarıyla okey oynayan Erdal Düşgün, kardeşi Tuğrul Düşgün tarafından ensesinden kurşunlandı. Erdal Düşgün kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, olay yerinden kaçan Tuğrul Düşgün bir gün sonra polisi arayarak teslim oldu.
Tutuklanan cinayet şüphelisi  kardeş hakkında 'kasten adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Tuğrul Düşgün, karar duruşmasına çıktı. Son sözü sorulan Düşgün, "Böyle bir olay yaşattığım için ailemden özür diliyorum. Ben ağabeyimi öldürmek istemedim. Ağabeyimle ortak iş yapıyorduk. Ben şirketin pazarlama işlerine bakıyordum. Olayın bu hale gelmesi ağabeyimin müşterilerin ve diğer insanların yanında beni dövmesi ve hakaret etmesidir. Bu olay, 6-7 yıldır beni dövmesi hakaret etmesinin patlaması sonucu oldu. Öldürmek isteseydim son 6 yılda bana yaptıkları karşısında bunu yapabilirdim. Olay gününü kadar yine yoktu. Bana yazıhanede silah çektiklerinde, arkadaşlarımın, müşterilerin yanında dövdüklerinde yapsam o zaman yapardım. Ailemin bana ihtiyacı var. Tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.
Mahkeme heyeti, Tuğrul Düşgün'ü önce ağırlaştırılmış müebbet hapis, ardından da suçu tahrik altında işlemesi ve duruşmadaki iyi hali nedeniyle 20 yıl hapis cezasına çarptırdı.

FOTOĞRAFLI