Atilla ATMACA/ EREĞLİ(Konya),() - KONYA'nın Ereğli İlçesi'nde 2 çocuğun ailesinden habersiz aldığı otomobille orta refüje çıkarak yaptıkları kaza sonrası aracı kurtarmak için vatandaşlardan yardım istemesi ve olay yerine gelen polisi görünce kaçmaları kamelara yansıdı.
Olay, öğle saatlerinde Ereğli İlçesi Atatürk Bulvarı Eski Emniyet kavşağında meydana geldi. Ailelesinden habersiz 42 V 1686 plakalı otomobili alan 14 yaşındaki H.Ö.G., yanına 12 yaşındaki bir arkadaşını da alarak şehir içinde trafiğine çıktı. H.Ö.G. yönetimindeki otomobille seyir halinde iken ilk önce yol kenarında park halindeki 42 YR 626 otomobile çarptı. Çarpmanın etkisiyle kaçmaya başlayan H.Ö.G. bu kez direksiyon hakimiyeti kaybederek orte refüje çıktı. Demir dubaya çarpan otomobil, trafik ışığı direğine çarparak durabildi.
H.Ö.G. ile arkadaşı şans eseri kazayı yara almadan atlattı. Otomobilden inen H.Ö.G. ve arkadaşı aracı çıktığı orta refujden kurtarmaları için çevredeki vatandaşlardan yardım istedi. Yaklaşık 15 dakika vatandaşların yardımına rağmen otomobili kurtaramayan H.Ö.G., olay yerine gelen polis ekibini görünce, kaçtı. Yaklaşık 5 dakika sonra geri dönen H.Ö.G. ile arkadaşı, ifadesi alınmak üzeri polis merkezine götürüldü. Araç da haber verilen yakınları tarafından kaza yerinden götürüldü.
Yaşanan olay kameralar tarafından da görüntülendi.

AA(İA/AAA) (FOTOĞRAFLI)