GEMLİK(Bursa) () - BURSA'nın Gemlik ilçesinde uyuştucu ticareti yapmak ve kullanmaktan poliste kaydı bulunan, bir süre önce de cezaevinden çıkan 53 yaşındaki Refik Kalaycı, ailesine ve savcıya mektup yazdıktan sonra intihar etti. Kalaycı ailesine yazdığı mektupta uyuşturucudan uzak durmalarını, savcılığa yazdığı mektupta da mahallesinde uyuşturucu satışı yapılmadığını kaydetti.
Gemlik'te Orhaniye Mahallesi'nde yaşayan evli ve 2 çocuk babası Refik Kalaycı, kendini Çevre Yolu üzerindeki bir zeytin bahçesinde iple ağaca astı. Olay, Kalaycı'nın cesedini görenlerin polise haber vermesiyle ortaya çıktı. Öldüğü belirlenen Kalaycı'nın ailesi ve Cumhuriyet Savcılığı'na verilmek üzere iki mektup bıraktığı görüldü. Bir süre önce cezaevinden çıktığı öğrenilen Kalaycı'nın ailesine yazdığı mektupta; doğru yoldan ayrılmamalarını, Allah'a kulluk etmelerini, uyuşturucudan uzak durmalarını istediği belirtildi. Cumhuriyet Savcılığı'na iletilmesi için yazdığı mektupta ise, 'Yenimahalle'de uyuşturucu satışı yoktur' diye yazdığı öğrenildi.
Babası 75 yaşındaki Ramazan Kalaycı'nın da 45 gün önce silahla intihar ettiği öğrenilen Refik Kalaycı'nın cesedi, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturmaya Gemlik Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı.


FOTOĞRAFLI