BURSA'nın Orhangazi İlçesi'nde oturan, Yalova Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi 10'uncu sınıfı öğrencisi16 yaşındaki Berke Taştan, dün akşam evinin kapısının önünde kol ve bacaklarından ağır yaralı olarak bulundu. İç kanaması tespit edilen Taştan kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.
Babası bir fabrikada işçi olarak çalışan, her gün otomobil ile 20 dakika uzaklıktaki  Yalova'da Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi'ne giden Berke Taştan, dün akşam tıraş oldu. Marketten annesinin istediği yiyecekleri alan Berke, evlerinin hemen önünde komşuları tarafından ağır yaralı olarak yerde yatarken bulundu. Taşıdığı poşetler çevreye saçılan Berke'ye ilk müdahale, çağrılan 112 Acil Servis ekipleri tarafından olay yerinde yapıldı. Ambulans ile ilçe devlet hastanesine kaldırılan Berke, buradan Bursa Devlet Hastanesi'ne sevk edilmek istendi.
Ambulansa konulan Berke Taştan'ın duran kalbi, yeniden getirildiği acil serviste çalıştırıldı. Berke Taştan, doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Acı haberi hastanede babası Emir Aziz Taştan bayılırken anne Hatice Taştan'ı yakınları güçlükle sakinleştirdi.
Geçirdiği iç kanaması sonucu ölen Berke Taştan'a çekilen röntgen filmlerinde kol ve bacaklarında kırık ve morartılar tespit edildi. Berke'nin cesedi, kesin ölüm nedenin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırdı. Polis, Berke Taştan'ın evinin önünde yaptığı incelemede her hangi suç unsuruna rastlayamadı.
Otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdiği tahmin edilen Berke Taştan'ın ölümüyle ilgili soruşturmaya Orhangazi Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı. Berke Taştan, Orhangazi İlçesi'nde oturan Hatice ve Emir Aziz Taştan çiftinin tek çocuklarıydı.