Ayhan ACAR/BARTIN, () - SOMA'daki maden faciasında ağabeyi 28 yaşındaki Osman Özgün'ü kaybeden ve aynı ocakta çalışan 26 yaşındaki Şahin Özgün'ün, rahatsızlığı nedeniyle raporlu olması sonucu faciadan kurtulduğu ortaya çıktı.
Ölüm madeninde çalışan ve cesetleri çıkarılan Osman Özgün ile kuzeni 42 yaşındaki Aydın Özgün'ün, Bartın'ın Hasankadı Beldesi'ndeki evlerine ateş düştü. İki kuzenin ölüm haberini ailelere jandarma ekipleri verdi. İki madencinin birinci derece yakınları cenazeleri teslim almak üzere Soma'ya giderken, diğer yakınları gözyaşı döktü.
Faciada ağabeyi Osman Özgün'ü kaybeden Şahin Özgün'ün de aynı ocakta çalıştığı, ancak dün bacağındaki rahatsızlık nedeniyle raporlu olması üzerine faciadan kurtulduğu ortaya çıktı. Osman Özgün'ün fotoğraflarına bakarak gözyaşı döken yengesi Emine Özgün, "Bu kapıları kim açacak. Biz kimlerin yoluna bakacağız. Alçak boylu yavrum. Oğlumuzu kaybettik, evlatlarımızı kaybettik. Acımız çok büyük" dedi.
Evli ve 2 çocuk babası Aydın Özgün'ün ise 1 yıl önce aynı maden ocağından emekliye ayrıldığı, ancak çocuklarını okutabilmek için aynı ocakta çalışmaya devam ettiği belirtildi. İki madencinin cenazelerinin yarın Hasankadı'da toprağa verileceği belirtildi.

AA(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)