Ali AKSOYER/İSTANBUL() İSTANBUL’da yaklaşık bir ay önce bir hava yolu şirketinin acentasını silah tehditi ile soydukları iddia edilen Nijerya ve Fildişi uyruklu iki şüpheli polis tarafından yakalandı. Güvenlik kameraları tarafından görüntülenen olayın ardından eşkalleri belirlenerek güven timleri tarafından yakalanan iki şüpheli adliyeye sevk edildi.

İstanbul’da 5 Haziran tarihinde Aksaray, Gazi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde bulunan bir hava yolu şirketinin acentasına müşteri gibi gelen siyahi iki kişi silahlarını çekerek içerde bulunanları etkisiz hale getirmişlerdi. Konuşmalarından Afrika kökenli oldukları tespit edilen şüpheliler masa üzerinde bulunan bilgisayar ile 2 bin lira nakit parayı alarak kaçmışlardı. Güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülenen olayın ardından polis soyguncuları yakalamak için operasyon başlatmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güven timlerine bağlı ekipler eşkalleri belirlenen şüpheliler Nijerya uyruklu K.V.O.(35) ile Fildişi sahili uyruklu I.K.(27)yi gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'ne getirilen şüphelilerin turist olarak geldikleri İstanbul’da kaçak olarak kalmaya devam ettikleri ortaya çıktı. Tercüman aracılığı ile ifade veren şüphelilerin suçlamaları kabul etmedikleri belirtildi.

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

(FOTOĞRAFLI)