OTELLER TEDBİR AMAÇLI BOŞALTILIYOR
Antalya'nın Kumluca İlçesi'ne bağlı Adrasan Mahallesi'nde, turizm tesislerine yakın noktada başlayan yangın devam ederken, önlem amacıyla bazı oteller boşaltıldı.
İnceboyun mevkisindeki kızıl çam alanında çıkan yangında şu ana kadar 20 hektar kızılçam ormanı zarar gördü. Söndürme çalışmalarını karadan ve havadan sürdüren ekipler, milli park alanı olan yangın bölgesinin sarp olması ve saatteki hızı 60 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle alevler karşısında etkili olamıyor.
KAYMAKAM: CAN VE MAL KAYBI YOK
Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, yangınla ilgili şunları söyledi:
"Bölgenin çok sarp olması ve kuvvetli rüzgar nedeniyle söndürme çalışmaları güçlükle yürütülüyor. Rüzgarın yönü değiştiği için yerleşim yerlerini alevler tehdit ediyor. Olası tehlike nedeniyle kıyıdaki birkaç oteli tahliye ediyoruz. Şu ana kadar can ve mal kaybı yok. Bu otellerimizi tamamen tedbir amaçlı boşaltıyoruz. Meteoroloji Müdürlüğü'nün verdiği bilgiye göre, rüzgar saat 20.00 itibariyle kesilecek. Rüzgar kesildiğinde ümit ediyoruz ki kısa sürede yangın da söndürülecektir. Yangının bu kadar uzun süreyle devam etmesinin nedeni, kuvvetli rüzgar ve bölgenin sarp olması" dedi.

FOTOĞRAFLI