TÜRKİYE'nin birçok kentinde hakkında 95 farklı suçtan dava dosyası bulunan 19 yaşındaki Yıldırım D., Trabzon Adliye Sarayı’na üzerindeki madde bağımlılarının kullandığı 2 yapıştırıcı ile girmek isteyince polislerle tartıştı. Karakolluk olan Yıldırım D., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.
Olay 31 Aralık günü saat 01.30 sıralarında Trabzon Adliye Sarayı’nda meydana geldi.
Trabzon, Samsun, Giresun, Bergama, Kocaeli, Düzce, Gümüşhane, İzmir, Sinop, Rize, Çorum gibi illerde,‘Hırsızlık, tehdit, gasp, hakaret, ızrar’ gibi pek çok suçtan ötürü hakkında dava dosyaları bulunan Yıldırım D., Trabzon’da 4 ay önce ‘Meskûn mahalle ateş yakarak yangına sebebiyet verme’ suçlamasıyla yargılandığı 3’üncü Sulh Ceza Mahkemesi tarafından Denetimli Serbestlik Yasası uyarınca Adli Kontrol şartıyla serbest kaldı. 95 farklı suçtan hakkında davalar bulunan ve bazı dava dosyalarının Yargıtay aşamasında olduğu öğrenilen Yıldırım D., adli kontrol kararına ilişkin bilgi almak için Trabzon Adliye Sarayı’na geldi.
Adliyede polis noktasındaki x-ray cihazından geçen Yıldırım D.’nin üzerinden madde bağımlılarının kullandığı yapıştırıcı madde çıkınca polisler bunların arama noktasında bırakılmasını istedi. Ancak Yıldırım D., buna karşı çıkarak polislerle tartışmaya başladı.
Tartışmanın büyümesi üzerine görevli polisler tarafından adliye binasından çıkartılan Yıldırım D. polis merkezine götürüldü. ‘Görevli memura mukavemet, mala zarar verme ve hakaret’ suçlamasıyla gözaltına alınan Yıldırım D., Çarşı Polis Merkezi’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıkça ifadesi alınan Yıldırım D. daha sonra çıkarıldığı Nöbetçi Mahkeme tarafından tutuklanarak Bahçecik Cezaevi’ne gönderildi.
Yıldırım D.’nin ifadesinde polislerin kendisini tartakladığını ileri sürerek, “Adli kontrol kararı hakkında bilgi almak için adliyeye geldim. Polislere hiçbir mukavemetim ve hakaretim olmadı. Bana yapıştırıcıyla giremeyeceğimi söylediler. Ben de onunla adliyeye girmenin suç olmadığını söyledim. Daha sonra 4-5 kişi toplanıp beni tekme tokat dövmeye başladılar, kelepçeleyerek götürdüler” dediği öğrenildi.
Yıldırım D.’nin madde bağımlılığı tedavisi görmek için 5 Aralık 2013 tarihinde Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvuru yaptığı öğrenildi.