DİYARBAKIR E Tipi Cezaevi'nde ömür boyu hapis cezasını çeken, PKK'nın eski ele başlarından Şemdin Sakık'ın tanık olarak dinlenmek için getirildiği Diyarbakır Adliyesi'nde, olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındı.
Şemdin Sakık, bugün sabah saatlerinde cezaevinden yoğun güvenlik önlemleri altında Diyarbakır Adliyesi'ne getirildi. Muş'ta 9 kişinin bir ahırda infaz edilmesiyle ilgili davada tanık olan Şemdin Sakık'ın, Diyarbakır 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde talimatla ifadesi alındı. Sakık'ın ifade vermesi sırasında duruşma salonunun kapıları kilitlenirken, Ağır Ceza Mahkemelerinin bulunduğu koridorun yarısı güvenlik nedeniyle kapatıldı. Şemdin Sakık'ın ifadesinin alınması sırasında adliyenin giriş kapısı da kapatılarak, adliyede işi olanlar, başka kapıdan giriş yapmak zorunda kaldı.
Diyarbakır 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ifadesinde Şemdin Sakık'ın, bu olayın Bolu'dan gelen komando birliği tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği kanaatinde olduğunu söylediği ileri sürüldü. FB(GG/AAA)