ADANA'da gasp olayıyla ilgili duruşma sonrası, taraflar arasında adliye binası önünde çıkan silahlı, bıçaklı kavgada 2 kişi yaralandı. Polisin havaya ateş açarak önlediği kavgada 10 kişi gözaltına alındı.
Olay, Adana Adliye Sarayı önünde bugün saat 11.30'da meydana geldi. İddiaya göre, 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'nitelikli yağma' ve 'kasten yaralama' suçlarından yargılanan tutuksuz sanıklar ile yakınları, duruşma sonrası adliye binasından çıkarken kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Silah ve bıçakların kullanıldığı saldırının ardından başlayan kavgayı adliyede görevli polisler, havaya ateş ederek sonlandırdı. Duruşmadan çıkan sanıklardan 17 yaşındaki F.K. ile sanık yakınlarından 19 yaşındaki Selahattin G. karın bölgelerinden bıçak ve kurşunla yaralandı.
Yaralılar, gelen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Kavganın ardından öfkeli bir grup, adliye önündeki karşı tarafın olduğu ileri sürülen 01 AVZ 23 plakalı otomobili üzerine çıkarak tekmeleyip camlarını kırdı.
Polis, kavgaya karıştığı ileri sürülen 10 kişiyi gözaltına aldı.
ŞİKAYETÇİ OLMAMIŞTI
Öte yandan, 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen, yaşı 18'den küçük ve tutuksuz 3 sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruşmasına gelmeyen müşteki M.U., geçen duruşmada ise sanıklardan şikayetçi olmadı. Bıçaklanıp üzerindeki bin 400 liranın gasp edildiğini ileri süren M.U., "Beni yaralayıp paramı alanlar 3 kişiydi. Ancak yüzlerini görmedim. Bu sanıklar olduğunu da bilmiyorum" diye ifade verdi.
Sanıklar da haklarındaki suçlamayı kabul etmedi.